Carles Puyol sa spolu s Ikerom Casillasom a Javierom Tebasom objavil na Festivale Športu v Miláne. Legendárny obranca pri tejto príležitosti poskytol novinárom rozhovor.

Messiho odchod

"Ako culés som nechcel, aby Messi odišiel, aby taký je futbal. Nakoniec sa rozhodol zostať, nedávno povedal, že je motivovaný, že má vôľu hrať a dúfajme, že s nami bude môcť zostať ešte mnoho rokov. Pre La Ligu je to obrovská základňa, pretože Messi je jedným z najlepších na svete."

"Iker by možno uprednostnil Barcelonu bez Messiho (smiech). Všetci futbaloví fanúšikovia sú však nejakým spôsobom spojení s Messim, pretože jeho hra je fascinujúca."

Carles a Barcelona

"Človek je zvedavý na zmeny, ale potom musí zhodnotiť množstvo vecí. Mal som tú česť hrať za Barcelonu a nosím je v sebe. Okolnosti boli priaznivé, klub so mnou vždy počítal. V roku 2014 som mal problémy s kolenom a skončil som, no počas tých 15. predchádzajúcich rokov som hrával v prvom tíme."

Ponuky na prestup

"Dostal som ponuky z Talianska a Anglicka. Nikdy som neskrýval, že by som chcel hrať v Miláne s Paolom Maldinim, ktorý je mojim idolom. Miláno bolo vtedy v dobrej forme, ale som veľmi šťastný, že som zostal v Barcelone."

Zlatá lopta

"Nikdy som nemyslel na Zlatú loptu. Keď hráte s Messim, Cristianom Ronaldom, Xavim či Casillasom, je ťažké povedať, kto je lepší. Rozdiel robia strelené góly a z tohto pohľadu medzi sebou bojovali Messi a Cristiano. Xavi a Iniesta boli veľkými hráčmi, ale napriek tvrdej práci zostali nepovšimnutí."

Reprezentácia Španielska

"V reprezentácii sme mali šťastie, že sme hrali s výnimočnou generáciou hráčov, ktorí boli dôležití pre mužstvo. Iker bol kapitánom tímu, ale veľmi rád prijímal naše rady. Nebol kapitánom, ktorý by zaviedol diktatúru. Toto je jeho najdôležitejšia hodnota. Pokiaľ mužstvo nie je jednotné, len ťažko dosiahne cieľ."

Súperenie s Realom Madrid

"Ja som debutoval v El Clásicu, ktoré sa na Camp Nou skončilo remízou 2:2. Ale ak by som si mal vybrať jeden zápas s Realom, bola by to výhra 6:2 na Bernábeu. Bola to naša prvá sezóna pod Guardiolom. Veľmi dobre sme začali La Ligu, ale Real potom stiahol náskok. Zostávali 3 zápasy, chýbali nám 4 body a víťazstvo v tomto zápase bolo rozhodujúce. Spomínam si však aj na to, čo sa stalo rok predtým, keď sme museli urobiť uličku slávy pre Real. Chcel som, aby sa ten zápas čo najskôr skončil. Prehrali sme 1:4 a Real mohol streliť ešte viac gólov."

zdroj: sport.es
foto: sport.es

Diskusia

5 komentáre
2020-10-12 11:26:36
Legenda, kterou jsem měl neskutečně rád. Kapitán, který se nebál něco zařvat. Stoper, který šel i přes zranění do skluzu. Těchto typů už tolik není, o to víc ho mám rád. Dobře mluví i o Ikerovi, kterého i jako nepřítele uznávám. Puyol musí být ve vedení klubu, osoba, která to má v hlavě srovnané. Díky za tu radost, co jsi předvedl. Jeden z top momentu, kdy Alves tancovat u rohu a on ho odvedl, že nebude zesměšnovat druhý tým a ještě není konec zápasu. Prostě legenda.
2020-10-12 11:42:10
Puyol... to boli časy. Skutočná legenda. On a Ronaldinho v tom čase moji najobľúbenejší hráči, sledovať Ronaldinha nútilo človeka milovať futbal.