Madridský denník Marca poukazuje na veľmi vysokú hernú úroveň FC Barcelona aj napriek rozsiahlym rotáciám v mužstve. Denník poukázal na 5 hlavných dôvodov, prečo Kataláncom funguje veľmi dobre aj záložný plán.

Hra na nulu zozadu

Bez ohľadu na to, či v bránke Blaugranas stojí Ter Stegen či Neto, Barcelona dokáže veľmi úspešne uzatvárať súperom cestu k vlastnej bránke. Je potrebné oceniť to predovšetkým v momente, keď Barcelona má zranených mnohých hráčov základu a to najmä v obrane. Blaugranas napriek tomu neinkasovali ani gól už v troch zápasoch po sebe. Marca zdôrazňuje, že mužstvu to dodáva viac sebadôvery a tým pádom jednoduchšie dokáže vytvárať ofenzívne akcie.

Intenzita

V zápasoch s Dynamom Kyjev, Osasunou aj Ferencvarosom hrala Barcelona oveľa intenzívnejšie, než v predchádzajúcich zápasoch tejto sezóny. Mužstvo využívalo presing a pokúšalo sa získavať loptu na súperovej polovici. Počas zápasu sa okrem toho neuspokojila s priaznivým výsledkom, čo sa už predtým stalo bežnou črtou elitných európskych klubov. Samo o sebe to nič negarantuje, ale iný prístup sa môže skončiť často aj neúspechom.

Góly

Katalánci nakoniec dokázali odkliať bránku súperov a lopta začala padať do siete. Na začiatku sezóny mužstvu chýbala lepšia efektivita. Messi neukázal svoju najlepšiu verziu a nikto nebol schopný prevziať na seba zodpovednosť za strieľanie gólov. Posledné zápasy však ukázali, že v mužstve je hneď niekoľko hráčov, ktorí sa vedia strelecky presadiť. Braithwaite, Griezmann, Dembélé... Dobrá efektivita bola na dosah ruky, len bolo potrebné po nej siahnuť tým správnym spôsobom.

Hlad po hre

Hráči, ktorí hrávajú menej často, chcú dostávať viac príležitostí, to je zrejmé. Keď už v súvislosti s tým vybehnú na trávnik, nechajú v zápase všetko a idú na doraz. V posledných zápasoch teoreticky všetci náhradníci ukázali svoj potenciál. Dokonca aj keď nemali veľa šťastia, ako napríklad Trincão, aj napriek tomu sa ukázali z dobrej strany. Ronald Koeman teraz vie, že sa na týchto hráčov môže spoľahnúť.

Krídla

Aj keď to Barcelonu stojí veľa, začína si uvedomovať, že nikto sa nemôže dookola snažiť útočiť len cez stred ihriska, predovšetkým proti tímom, ktoré sa stiahnu do obrany s piatimi obrancami. Barcelona opätovne objavuje hru po krídlach a tam žiaria Dembélé s Destom. Od začiatku sezóny patria medzi najdôležitejších hráčov v tíme a Marca veľmi chváli prístup Sergiña Desta, ktorého začína porovnávať s Danim Alvesom. Denník zdôrazňuje, že už aj Dembélé začína pripomínať hráča, ktorý je hodný toľkých miliónov.

zdroj: marca.com
foto: facebook

Diskusia

2 komentáre
2020-12-04 16:33:16
Za mna zatial najprijemnejsou zmenou he Dest, niekoho podobneho na opacnej strane by som privital tiez. O nejakom uspechu je prilis skoro hovorit, ale na zopar z tychto mladych hracov je mozne stavat.
2020-12-04 16:50:57
Nevím zda je to pravda, ale psali že Dembele s Barcou chce prodloužit smlouvu.