Barcelona potrebovala presne taký zápas, aký odohrala na San Mamés proti Bilbau, kde vybojovala víťazstvo 3:2. Nielen preto, že vyhrala, ale aj preto, čo všetko tento výkon so sebou priniesol.

Do tábora fanúšikov FC Barcelona sa po stredajšom zápase vrátila nádej. Aj čo sa týka Messiho výkonu, ktorý proti Bilbau odohral zatiaľ svoj najlepší zápas sezóny. Bol lídrom tímu práve v čase, keď ten potreboval, aby ho kapitán potiahol. Katalánci totiž už v tretej minúte zápasu inkasovali prvý gól z kopačky Iñakiho Williamsa a nutne potrebovali rýchlo zareagovať. S jeho gólmi a prihrávkami sa Argentínčanovi podarilo dostať mužstvo z problémov.

Po prvé, jeho pas na Frenkieho de Jonga bol kľúčový preto, aby padol Pedriho vyrovnávajúci gól. Neskôr Argentínec pridal dva góly sám. K tomu mu VAR jeden gól anuloval kvôli postaveniu mimo hru a okrem toho dvakrát nastrelil konštrukciu brány.

Prvýkrát po dlhom čase sme videli ako sa Messi usmieva na ihrisku. Po tom, čo zaznamenal svoj prvý gól, s úsmevom ukazoval na Pedriho, ktorý mu vyčaroval geniálnu asistenciu. Kapitán Barcelony sa postaral o to, že Pedri si za svoju pätičku vyslúžil uznanie.

V druhom polčase pridal ešte jeden gól a razom sa prehupol na čelo poradia strelcov v španielskej La Lige. Dovedna zaznamenal 9 presných zásahov, rovnako ako Luis Suarez, Gerard Moreno či Iago Aspas.

Messi však nie je šťastný len preto, že opäť skóruje. Ďalším kľúčovým dôvodom je, že na ihrisku si v drese Barcelony našiel nových partnerov, s ktorými si rozumie. V prípade Pedriho je to absolútne evidentné. Aj porozumenie s De Jongom sa zlepšuje a výsledkom spolupráce tejto dvojice bol víťazný gól De Jonga v zápase s Huescou.

Katalánci sa vďaka trom bodom zo San Mamés prehupli priebežne na tretie miesto v tabuľke La Ligy a fanúšikovia sú o niečo spokojnejší. Barcelona je síce ďaleko za Atléticom Madrid, ale potvrdila, že do konca sezóny je ešte ďaleko a stať sa môže čokoľvek. Ďalšou zastávkou Blaugranas je Granada. Ak chcú bodovať naplno, musia zopakovať výkon zo San Mamés.

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2021-01-08 09:25:28
Messi je stastninaj z dovodu doplnenia psychickych chvil cez Vianoce, zjavne prehodnotil kolko ma rokov a treba si uzivat hru nech je kdekolvek, lebo ludia rychlo zabudaju na minulost. Po druhe v druhom polcase po 20 min som zacal mat z jeho radosti z hry coraz vacsi stres ktory ni pripomenul ze vsetci hladaju Messiho a zacalo to byt kontraproduktivne a okrem Messiho striel coraz sterilnejsie a to teda vodiet nechcem
kluc Premium
2021-01-08 09:42:40
Ešte by sa mohli aj ostatní pridať ? a bude to pohoda...