Francisco Trincão v Barcelone zatiaľ vôbec nenaplnil očakávania. Katalánsky denník Sport si kladie otázku, či Alex Collado by nemal zaujať jeho miesto v kádri prvého tímu. Odchovanec Barcelony podáva veľmi dobré výkony v rezerve.

Portugalčan prišiel do Barcelony len v lete z Bragy za 31 miliónov eur. V Portugalsku podával veľmi dobré výkony a zdalo sa, že by mohol byť cenným prírastkom do kádra Blaugranas. Trincão síce nebol vyžiadaným prestupom zo strany Koemana, ale dostáva šance a čom svedčí fakt, že zasiahol do 21 z 25. zápasoch v tejto sezóne. Mladík je však predovšetkým náhradníkom a doteraz odohral 637 minút. Bohužiaľ, ani v prípadoch, ak sa na trávniku objaví na dlhší časový úsek, nedokáže do tímu vniesť nič hodnotné.

Aj v zápase s Realom Sociedad sa Trincão dostal na trávnik ako náhradník, ale výkonom opäť sklamal, pre súpera nepredstavoval žiadnu hrozbu. Zaznamenal 13 presných prihrávok, stratil 8 lôpt a vyhral len 1 z 5. osobných súbojov. Nemôžeme sa preto čudovať, že čas, ktorý na trávnik dostáva Trincão, by lepšie využili iní hráči ako napríklad Konrad de la Fuente. Trincão však naďalej dostáva šance, čo mu v konečnom dôsledku môže pomôcť adaptovať sa v tíme, ale v súčasnosti nestrelil ani jeden gól a len na jeden prihral, čo určite nebudí dobrý dojem.

O hru v prvom tíme svojimi výkonmi však žiada Alex Collado, ktorý sa v rezerve klubu vracia do formy po zranení. Záložník či krídelník mohol v lete odísť na hosťovanie, ale chcel o svojich kvalitách presvedčiť Ronalda Koemana. Bohužiaľ sa zranil a z hry vypadol na 2 mesiace. Vrátil sa až v polovici decembra. Výsledok? 3 zápasy, 3 víťazstvá, skóre 7:1 a Collado strelil 3 góly. Jeden z nich zaznamenal z priameho kopu.

Odchovanec La Masie vyniká nielen ako strelec, ale aj ako tvorca hry. 21-ročný Collado je zároveň aj kapitánom rezervy. Zvyčajne hráva na pravom krídle a šliape na päty Trincãovi, ktorý nakoniec môže prísť o priazeň Koamana. Collado tak čaká na svoju šancu. V sezóne 2018/2019 debutoval v prvom tíme pod vedením Ernesta Valverdeho, ale na ďalšiu šancu si musel počkať až do roku 2020, no aj to sa na trávniku objavil len na pár minút. Quique Setién ho na zápasy povolával síce pravidelne, ale hrať mu neumožnil. Teraz však predvádza opäť skvelé výkony a čaká, až si ho všimne aj Koeman.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

16 komentáre
2021-01-15 12:22:40
Trincao zatím opravdu nepřinesl vůbec nic.... Bohužel.
2021-01-15 12:22:58
Anooo. Velmi dobrý hráč a tu šanci si zaslouží. Ještě Orellanu by mohli povýšit. Doufám, že si oba zahrají v cdr, když jim po sezónně končí smlouva. Trincao by se naopak v cdr mohl probrat a nakopnout ho to. Na začátku sezony vypadal dobře.