Ronald Koeman od svojich stredopoliarov požaduje, aby sa viac zapájali do ofenzívnych akcií mužstva. Holandský tréner od nich požaduje približne po 10 gólov za sezónu a v posledných zápasoch na tomto aspekte zapracovali.

Frenkie de Jong a Pedri v zápase proti Granade urobili dojem svojim výkonmi v poslednej tretine ihriska. Poukazuje na to aj štatistika prihrávok v tomto priestore. De Jong zaznamenal 28 prihrávok a Pedri 25 prihrávok, z ktorých 90% bolo presných. Holandský stredopoliar často využíva loptu a je radosť pozerať na tú ľahkosť, s akou posúva loptou dopredu. V zápase odviedol množstvo defenzívnej práce, v tejto sezóne si zahral dokonca aj v strede obrany, ale tréner od neho chce, aby sa viac zapájal aj do ofenzívneho ťaženia.

De Jong teda má čo robiť, keďže nikdy nepatril medzi hráčov, ktorí by vyčnievali vďaka svojmu ofenzívnemu ťaženiu. Najlepšiu sezónu z pohľadu gólov zaznamenal v Ajaxe - v sezóne 2018/2019 strelil 3 góly. Počas celej svojej kariéry strelil 8 gólov. Barcelona ho kúpila najmä preto, lebo vie, čo s loptou, nie kvôli jeho streleckým schopnostiam.

Pedri sa na druhej strane profiluje ako jeden z najsľubnejších hráčov Barcelony v tejto sezóne. V sezóne 2019/2020 strelil za Las Palmas 4 góly a za Barcelonu už teraz zaznamenal 3 presné zásahy. Koeman si je vedomý toho, že Pedri je veľmi mladý a nie každý zápas odohrá na špičkovej úrovni, ale dáva mu minúty, aby hrával a rozvíjal sa.

Pri pohľade na Pjanića je to iné - Bosniak je v porovnaní so spoluhráčmi zo stredu poľa ofenzívnejší a svojimi gólmi pomáhal Lyonu, Rímu či Juventusu. V drese Blaugranas si strelecký účet zatiaľ neotvoril. V súčasnosti pre Koemana nie je hráčom základnej zostavy, ale klub trvá na tom, že jeho kúpa bola nevyhnutná.

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2021-01-17 10:18:10
Tohle je něco, co jsem si přál od chvíle kdy přišel ten, po kterém tu tráva 100 let neroste - Valverde ! Hrát na dva ofenzivní záložníky a tři útočníky je Barce vlastní a podle mě je přechod na tenhle styl rozestavění hlavním důvodem našich zlepšených výkonů. Koeman se sice snažil hrát útočně ( zejména vzhledem k minulým “trenérům”), ale rozestavění a výběr hráčů ho v tom dost brzdil. Samozřejmě bysme si to přáli nebo viděli, že by to šlo ještě o malinko ofenzivněji, ale jsme na dobré cestě. De Jong nám ve své pozici ofenzivního záložníka dává asi víc vyváženosti a musíme být rádi i za to. Jen tak dál Ronnie ?
2021-01-17 11:35:39
Frenki je na vyváženie lopty i bránenie, v poslednom čase aj nabieha do 16-ký , ide mu to. Ale chýba mi v zálohe hráč na strely spoza 16-ky- Busi z čiary 16-ky prihráva, aj keď je sám, nebraneny, ani Pedri nie je ostrostrelec. Nie je normálne nestrieľať zo 16-20 metrov, v PL odtiaľ padajú góly, my to páchané do 16-ky, kde je husto. Pjanič na to prišiel,ale ešte netrafil bránu. Preto chcel Koeman Wijnalduma.