Barcelona v prípade Pedriho vyhrala v lotérii. Bývalý hráč Las Palmas patrí medzi najväčšie pozitíva tejto sezóny na Camp Nou. Vybojoval si miesto v základnej zostave Ronalda Koemana a v tíme sa stal jedným z kľúčových hráčov.

Pedri je v prebiehajúcej sezóne tak úspešný a podáva tak výborné výkony, že ho mnohí začínajú pasovať do úlohy nástupcu Andrésa Iniestu. Ak je Pedri na lopte, umne tvorí hru a patrí medzi najnebezpečnejších hráčov Blaugranas, príjemne prekvapila jeho chémia s Messim, ktorú nemá nikto iný.

Mladík je však viac, než len ofenzívnym futbalistom. Záložník dokáže veľké veci aj v defenzívnej hre a je kľúčovým komponentom v obrannej skladačke. Fantastický je v získavaní lopty od súpera a v poslednom zápase s Athletic Club vybojoval pre mužstvo až 12 lôpt, viac ako ktorýkoľvek iný hráč Barcelony. Frenkie de Jong bol v spomínanom stretnutí v tejto štatistike na druhom mieste. Z pohľadu Barcelony v tejto sezóne, len Jordi Alba získal pre mužstvo v jednom zápase viac lôpt - v zápase proti Elche a 13.

Rekord v La Lige drží Johan Mojica, ktorý v jednom zápase Elche s Valenciou vybojoval až 17 lôpt. V tomto smere teda nie je žiadnym prekvapením, že Ronald Koeman má z výkonov mladého záložníka veľkú radosť a predstaviť si Barcelonu bez Pedriho je od zápasu k zápasu čoraz ťažšie.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

6 komentáre
2021-02-01 17:28:58
Vcera sa mi velmi pacila jeho hra pri ziskavani lopty, ked pouzival hlavu viac nez nohy, uznaniavhodne na take ucho. Vseobecne vidiet Pedriho, Arauja De Jonga je ako balzam v tejto zlozitej dobe.
AndreasGerardi Premium
2021-02-01 17:30:34
Ja uplne Koeman ovi rozumiem, že Pedriho uprednostňuje pred Riquim. Véd ten chlapec je rozumnejšie ako minimálne polovica mužstva. Vie presne, kedy co ma spraviť. Nerobí to na efekt ale tak, aby to pomohlo mužstvu. Včera ta posledná situácia, kedy získal loptu bola ukážka toho aký je inteligentný. 90 percent hráčov by pobehoval okolo toho hráča, on sa však perfektne postavil a vložil nohu tam kam presne mal. Riqui je fajn, ale jeho riešenia sú zbytočné zbrkle, veľakrát chce niečo zrobiť na efekt. Silou mocou aby to pekne vyzeralo a pritom to je pre mužstvo kontraproduktívne. Aj to pobehovanie po celom ihrisku je strašne zbytočne. A o brnení sa nemusíme bavit. Tam je Riqui totálne zúfalí a skoro vždy nesprávne postavený. Technicky je skvelí, to áno. Ale takticky je Pedri o galaxiu vpred. A ani v tej technickej stránke nieje o nič horší.