Katalánci si dnes proti Deportivu Alavés aj v pozmenenej zostave schuti zastrieľali, keď zápas vyhrali vysoko 5:1. Čo nám zápas ukázal?

Najlepšie: Náhradníci zabrali

Nie je žiadne tajomstvo, že Barcelona potrebuje čo najširší a zohraný káder. Od začiatku sezóny sa postupne vykryštalizovala základná jedenástka a po návrate Dembélého môžeme povedať, že Koeman má najsilnejšie karty už na ruke. Pri hre na niekoľkých frontoch je však potrebné mať konkurencieschopnú lavičku. V dnešnom zápase náhradníci dokázali, že tréner sa na nich môže spoľahnúť. Trincão strelil 2 góly, na streleckú listinu sa zapísal aj Junior Firpo a Ilax Moriba s Riquim Puigom ukázali množstvo kvality. Moriba síce urobil chybu, ktorá viedla k jedinému gólu súpera, ale vo všeobecnosti zahral veľmi dobre a prihral na gól. Všetci náhradníci dnes zahrali veľmi dobre, čo je pozitívna správa.

Najhoršie: Opäť s individuálnymi chybami

Barcelona inkasuje priveľa gólov po individuálnych chybách a inak tomu nebolo ani dnes. Chyba Ilaixa by v konfrontácii so silnejším súperom mohla znamenať stratu bodov. Samozrejme, že u 18-ročného mladíka sa takéto chyby môžu objaviť, ale pre Barcelonu je ozajstným problémom priveľký počet takýchto chýb v priebehu sezóny. Taká hrubá chyba v zápase napríklad proti PSG môže zabolieť.

zdroj: fcbarca.sk
foto: twitter

Diskusia

7 komentáre
2021-02-13 23:48:20
Najlepsie: výsledok, najhoršie:: VAR
2021-02-13 23:49:17
Co ja vidim pozitivne, ze dnes Koeman experimentoval tak, ako by mal uz pred mesiacom. Dal sancu mladym a bolo vidno, ze chcu hrat. Pozitivne je, ze Trincao strelil dalsie dva goly, vidno ze sa posuva. Messi si pozdvihol naladicku a velmi sa mi pacili jeho dve kombinacie s Griezmanom, ktore sa sice obe spalili, ale pomaly ale isto ta chemia tam zacina fungovat. A celkovo krasne goly.
Busi dnes super a zasluzene oddych od polcasu. Ale osobne sa mi pozdaval aj Puig, zo zaciatku trochu ustrachany vykon, ale po zmene sa pekne osmelil - presne centre za obranu, narazackove kombinacie s Messim, velmi fajn. Pedriho prihravka excelent. A celkovo velka spokojnost.
Este sa mi pozdavala aj Minguezova odvaha pri utoceni a 1 proti jednemu, nebal sa, super.
Co sa mi menej pozdavali boli tie ich rychlejsie brejky, tie musime lepsie pokryvat. Ale inak pozitvny vykon a naladenie na PSG.