Tréner FC Barcelona odpovedal na otázky novinárov na tlačovej konferencii po vysokom víťazstve nad Realom Sociedad.

[Ricard Torquemada, Catalunya Radio] Krajní bekovia dali Barcelone v tomto zápase veľmi veľa. Ako je ich výkon pre teba dôležitý?

"Mužstvo hrá po zmene systému komfortnejšie. Máme veľa talentovaných hráčov, medzi nimi aj bekov, ktorí majú v tomto rozostavení viac priestoru. Využili to počas zápasu, ale zdôrazniť je potrebné mentalitu celého tímu. Zaslúžili sme si vyhrať, v zápase sme dominovali a boli sme veľmi efektívni."

[Marta Ramón, RAC1] Atlético sa dnes natrápilo v zápase s Alavésom a vy ste vysoko vyhrali nad Realom Sociedad. Naznačuje to ako môže vyzerať koncovka sezóny?

"Je to dôležité predovšetkým pre nás samotných, že sme v dobrom momente, veríme si. Zlepšili sme veľa aspektov, ale nezdá sa mi, aby sme teraz začali vyhrávať všetky zápasy takýmto výsledkom. Každý zápas je ťažký a je jedno, proti komu sa hrá. Musíme byť pripravení postupne na všetky zápasy."

[Adria Albets, Cadena SER] Myslíš, že Barcelona je teraz mužstvom s najlepšou formou v lige?

"To neviem. Ako som povedal, zlepšili sme isté aspekty, ťaháme dlhú sériu zápasov bez prehry. Sme v dobrej forme, ale stále sme za Atléticom. Aj Real Madrid je v čoraz lepšej dispozícii, preto boj bude trvať do posledného kola. Musíme myslieť zápas za zápasom."

[Helena Condis, Cadena COPE] Je tento výsledok najlepším darčekom k narodeninám? Neobávaš sa reprezentačnej prestávky?

"Neobávam sa, pretože všetci sme vedeli, že teraz je čas na reprezentačnú prestávku a dúfam, že hráči sa po nej vrátia bez problémov. A čo sa týka dnešného zápasu, je jasné, že to bol výborný darček, nie len pre mňa, ale aj pre Jordiho Albu a Antoine Griezmanna. S týmto výsledkom sme spokojní."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Veríš v to, že Barcelona neprehrá žiadny zápas až do konca sezóny?

"O tom nie som presvedčený, pretože na ceste máme veľa silných tímov. Najlepšie, čo môžeme urobiť, je zostať v tejto forme čo najdlhšie. Dôležité je, aby sme k zápasom pristupovali s plnou koncentráciou, dôležitá je hra v momente, keď nemáme loptu. Využívame vysoký presing a sme silní v obrane. Hráči sú v dobrej fyzickej kondícii a dôležitá bude efektivita pred bránkou súpera."

[Josep Capel, RNE] Od zmeny systému ste v šiestich ligových zápasoch inkasovali len 3 góly. Je to jeden z argumentov, aby ste pokračovali v systéme na troch obrancov?

"Áno, myslím si, že odkedy sme zmenili systém, naša hra v obrane sa zlepšila. Zároveň je to riskantné, pretože často dochádza k situáciám jeden na jedného, kvôli čomu každá chyba môže rezultovať v gól. Ale mužstvo si verí, dokáže hrať efektívny presing na polovici súpera, k tomu sa cíti komfortne v útoku."

[Laura Bruges, TV3] Vyzerá teraz Barcelona tak ako si po svojom príchode do klubu chcel?

"Myslím, že áno. Na začiatku sezóny sme mali isté problémy, ale zlepšili sme niektoré veci. Každé mužstvo potrebuje čas, aby sa naučilo spolupracovať s novým trénerom. Predsezónu sme začali dobre, v lige sme potom mali výpadky formy, ktoré nás stáli trochu bodov. Robili sme individuálne chyby a naša efektivita nebola uspokojivá. Mužstvo sa nepochybne zlepšilo, hlavne je cítiť sebadôveru a cíti sa komfortne na ihrisku, čo je dôležité."

[Bruno Balleste, Barça TV] Estadio Anoeta bol pre Barcelonu vždy ťažký štadión. Máš z tohto výsledku ešte väčšiu radosť vzhľadom na súpera, proti akému ste hrali?

"Samozrejme, že Real Sociedad je ťažký súper. Náš tím bol dnes fantastický, pretože ak si zaslúžite víťazstvo v takom pomere, to znamená, že ste odohrali veľmi dobrý zápas."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter

Diskusia

8 komentáre
2021-03-22 00:41:07
Tak tak veľmi dobrá robota od koemana tento rok spravil kus roboty a samozrejme aj hráči konečne je aj vidiek že sa bavia futbalom ?
2021-03-22 00:57:48
Za mňa skvelý tréner ? Je priamy, dokáže to zobrať aj na seba, keď sa nedarí a hlavne dokáže pracovať s mladými hráčmi a hlavne prišiel, keď sa klub nenachádza v úplnej pohode. Z môjho pohľadu lepší ako Setien a Valverde dokopy! Čítal som veľa od "fanúšikov Barcy", aby skončil, ale je jednoduché fandiť iba keď darí, a keď nedarí, rak práve vtedy sa ukáže charakter fanúšikov. Koeman to ustál a teraz sme v dobre v forme ? Ja som len nepochopil tie reči z pred pár mesiacov, aby skončil. Prečo? Kto je váš vysnívaný tréner? Guardiola? Ten už nikdy nepríde!
Chápem, že fanúšikovia velkoklubov chcú len víťazstva a trofeje, kritizujú keď sa nedarí , ale niekedy to nie je také jednoduché, to je proste futbal!
Za mňa Koeman a som spokojný ?