Dnes prebehlo stretnutie medzi Minom Raiolom, Alf-Inge Hålandom a Joanom Laportom, Mateum Alemanym, na ktorom sa riešila budúcnosť Erlinga Hålanda. Španielske médiá priniesli výsledky tejto schôdzky.

Katalánsky denník Sport informoval, že stretnutie trvalo približne dve hodiny. Denník tvrdí, že Barcelona potvrdila svoj záujem o Hålanda a Raiola a otec hráča vyjadrili svoju otvorenosť transferu, hoci všetko bude závisieť od finálnej ponuky, pretože Borussia Dortmund má svoje očakávania, ktoré sú vysoké. Barcelona zastáva názor, že prestup Hålanda pre ňu nebude problémom a kľúčové bude rozhodnutie samotného hráča, pretože oznámiť ho môže v júni. O futbalistu má záujem viacero európskych klubov, ale Sport uvádza, že Barcelona si v tomto súperení verí.

Fabrizio Romano uviedol, že stretnutie bolo pozitívne. Išlo o prvý kontakt s cieľom prediskutovať nový športový projekt FC Barcelona. Samozrejme, že dohodnuté nebolo vôbec nič a boj o podpis hráča bude dlhý a Barcelona bude mať veľa ťažkých súperov. Romano dodal, že Raiola bude v najbližších týždňoch diskutovať aj s ostatnými záujemcami. Agent útočníka počas stretnutia otvoril aj tému ceny hráča, pretože odstupná klauzula na 75 miliónov eur je platná až od roku 2022.

Toni Juanmarti z denníka Sport informoval, že Laporta si je vedomý toho, že ponuka Barcelony nebude z finančného pohľadu tá najlepšia. Prezident sa ho k prestupu pokúsi presvedčiť iným spôsobom, preto sa chcel osobne stretnúť s otcom hráča.

A Achraf Ben Ayad k téme dodal, že stretnutie bolo zorganizované s cieľom preveriť možnosti prestupy hráča a nájsť riešenie, ktoré by túto nákladnú operáciu umožnilo.

zdroj: španielske médiá
foto: twitter

Diskusia

12 komentáre
2021-04-01 16:50:34
Nezbývá než doufat, že se to podaří. On by mohl být velkým marketingovým tahákem, který bude po Messim chybět. A osobně si myslím, že i konečně snajprem, kterého Barca tolik potřebuje.
2021-04-01 17:17:06
Bolo by to skvelé. Dokážem si predstavit útok Fati - Haaland - Messi. Alebo Fati - Haaland - Dembelé a pod nimi Pedri - Messi - de Jong