Pravý obranca Realu Betis Emerson priťahuje na európskom trhu čoraz väčšiu pozornosť. Sky Sports informuje, že do boja o Brazílčana sa zapojil už aj nemecký Bayern Mníchov, čo môže mať pre Barcelonu v konečnom výsledku hmatateľné výhody.

Pripomenieme, že Barcelona môže získať Emersona už v lete za 9 miliónov eur. Ak by sa ho Katalánci rozhodli obratom predať, až polovicu z predajnej sumy by museli vyplatiť Rojiblancos. Percento z prestupovej sumy pre mužstvo zo Seville bude nižšie až po 1. januári 2022, takže ak Barcelona chce z predaja získať viac, musí s transferom počkať. Nie je však jasné, či sa vtedy nájde kupca, no v súčasnosti je záujem o hráča obrovský, najmä po dobrých výkonoch Emersona v Betise.

Sky Sports tvrdí, že Bayern na prestupovom trhu hľadá pravého obrancu, pretože Benjamin Pavard nespĺňa očakávania klubu. Účasť Bavorov v aukcii môže zvýšiť cenu Emersona, nakoľko sa o jeho služby zaujímajú kluby ako Tottenham, PSG, Bayer, Inter či Miláno. Predtým sa hovorilo o prestupovej čiastke na úrovni 25 miliónov eur. V prípade letného prestupu by to však Barcelone nepokrylo vstupné náklady na získanie hráča, ktoré sa pohybujú na úrovni 15 miliónov eur.

Situácia Emersona je veľmi nejasná. Brazílčan chcel stráviť predsezónnu prípravu v katalánskom klube, ale nie je jasné, či Ronald Koeman bude mať pre hráča miesto vo svojom kádri, nakoľko v tíme sa nachádzajú Sergi Roberto a Sergiño Dest. V súčasnosti nie je vylúčené, že Emerson zostane v Betise aj v nasledujúcom ročníku, hoci ho môže lákať pôsobenie v kluboch ako Bayern či PSG. Emerson v tejto sezóne strelil 2 góly a na 4 prihral v 34. odohraných zápasoch.

zdroj: Sky Sports
foto: twitter

Diskusia

8 komentáre
2021-05-04 19:54:08
Jestli ho prodame, tak v budoucnu přijdeme o jednoho z nejlepších krajních obránců na světě ...
2021-05-04 20:14:19
ako treba do dalsej sezony jeho a desta striedat podla formy a univerzala poslat do teplej krajiny uganda liga 9 . trieda u tepleho krtka