Rozhodnutia Georginia Wijnalduma prestúpiť do Paris Saint-Germain tvrdo zasiahlo katalánsky klub. Blaugranas teraz musia hľadať alternatívu miesto holandského záložníka.

Nájsť náhradníka za bývalého stredopoliara Liverpoolu v každom prípade nebude jednoduché. Wijnaldum je veľmi kvalitný futbalista, má 30 rokov, je skúsený, kondične výborne pripravený a vzhľadom na finančnú situáciu na Camp Nou bol ako voľný hráč aj cenovo dostupný.

Wijnaldum bol jedným zo štyroch hráčov, ktorých Joan Laporta chcel počas tohto leta získať do kádra pravého tímu. Zatiaľ si dres Blaugranas na seba obliekol Sergio Agüero a Éric García. Teraz sa čaká na oficiálne potvrdenie transferu Memphisa Depaya. Wijnaldum však dal prednosť transferu do PSG aj napriek tomu, že bol dohodnutý s katalánskou Barcelonou.

Laporta sa teraz pokúsi nájsť náhradu, pretože klub vzhľadom na prísľub Wijnalduma prerušil rokovania inými hráčmi. Vyzerá to v každopádne tak, že ak chce prezident miesto Holanďana získať iného rovnako kvalitného hráča, bude sa musieť buchnúť po vrecku, ale katalánsky klub má pokladnicu prázdnu.

Médiá medzi možné alternatívy zaradili Mikela Merina či Fabiana Ruiza, ale kým prvý hráč stojí 30 miliónov eur, ten druhý minimálne 50 miliónov eur a to sú čiastky, ktoré si Katalánci v súčasnosti nemôžu dovoliť. Zdá sa pravdepodobnejšie, že odchod Wijnalduma do PSG pomôže mladíkom z La Masie, menovite Ilaixovi Moribovi či Nicovi Gonzálezovi. Pozitívne je, že oboch hráčov si Ronald Koeman všimol.

Viac minút by mohol dostať aj Riqui Puig, ale nad jeho budúcnosťou na Camp Nou stále visí otáznik. Faktom zostáva len to, že Barcelona sa chce vyhnúť tomu, aby sa jej spomedzi prstov rovnakým spôsobom ako Wijnaldum vyšmykol aj Memphis Depay. Aj o ňom médiá píšu, že hoci má s Barcelonou dohodnuté podmienky transferu, ten stále nebol oficiálne spečatený a stať sa tak môže čokoľvek.

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2021-06-11 11:37:29
Ani s jedním bych asi neměl problém. Po odchodu Roberta s Pjaničem by "snad" na jednoho z nich bylo. Škoda, že nevyšel ten Wijnaldum. Mohli jsme mít kvalitního hráče a třeba 50 m v plusu z prodeje výše zmíněných. Takhle přijde kvalitní hráč, ale nic nezbyde.
2021-06-11 11:43:28
Chcelo by to nejakého staršieho skúseného záložníka, ale dal by som šancu Gonzálezovi.