Aj napriek sťažnostiam Ronalda Koemana a požiadavke samotného katalánskeho klubu, Pedri nakoniec vycestoval na letné olympijské hry do Tokia a dnes zasiahol do úvodného zápasu proti Egyptu hneď v základnej zostave.

Rodák z Kanárskych ostrovov sa nezastavil od 3. septembra 2020 a odvtedy zasiahol až do 65 zápasov bez toho, že by mal či i len sebe menší priestor na oddych. Počas uplynulej sezóny sa mladík stal hráčom základu ako v Barcelone, tak aj v seniorskej reprezentácii Španielska. Inými slovami odohral 65 zápasov v priebehu 321, čo je v priemere jeden zápas každých 5 dní.

Pedri má pritom stále len 18 rokov a na elitnej úrovni odohral priam rozprávkovú sezónu. Na druhej strane je extrémne vyťažený a ešte si to namieril do Tokia na Olympiádu. Následne sa z Japonska vracia späť do metropoly Katalánska, aby sa tam pripojil k mužstvu a v podstate hneď odštartoval ďalšiu nabitú sezónu.

Okrem zápasov však na Pedriho čaká množstvo cestovania, keď kilometre nalietal so Španielskom počas šampionátu po Európe a teraz s reprezentáciou vycestoval až do Japonska. V Barcelone v uplynulej sezóne odohral 52 zápasov, z toho 37 v La Lige, 6 v Copa del Rey, 7 v Lige Majstrov a 2 v Supercopa de España.

Za Španielsko si v 4 prípadoch zahral vo vekovej kategórii do 21 rokov a v 9 prípadoch v seniorskom tíme, z toho až 6 zápasov odohral na EURO. Prelomil tak rekord Miguela Tendilla ako najmladšieho hráča Španielska na Majstrovstvách Európy vôbec. A v akej forme sa mladík predstavil...

Pedrimu by sa po takejto sezóne hodil oddych, ale ten si to miesto dovolenky namieril na olympijský turnaj do Tokia. Ronald Koeman ho nebude mať k dispozícii až do 7. augusta za predpokladu, že sa Španielsko dostane do finále.

Barcelona pritom sezónu 2021/2022 začína oficiálne už 15. augusta zápasom proti Realu Sociedad, ale všetko nasvedčuje tomu, že Holanďan bude nútený poskytnúť Pedrimu nejaký ten čas na zregenerovanie sa po náročnom roku futbalu. Tréner však jasne uviedol, že nie je vôbec spokojný s tým, že Pedri vycestoval do Japonska: "Chápem nadšenie, ktoré hráči majú, ale kalendár je veľmi nabitý a musíme na nich dávať pozor," uviedol Koeman.

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2021-07-22 13:49:01
ja sa mu nečudujem, veď zažiť OH, to je sen každého športovca, aj Djokovič asi pôjde na olympské hry...
2021-07-22 14:05:01
Bylo by rozumný mu dát dva týdny dovolenou, až se vrátí.