Pedri sa v zápase proti Bayernu vráti do základnej zostavy Barcelony po krátkej dovolenke. Katalánske médiá pri príležitosti večerného stretnutie pripomínajú, že Bayern Mníchov sa počas uplynulého leta snažil získať Pedriho do svojich radov. Záložník však zostal na Camp Nou.

Barcelona kúpila Pedriho z Las Palmas v roku 2019, ale ku katalánskemu klubu sa pripojil až o rok neskôr. V tom čase nebolo jasné, aké má nový tréner Barcelony Ronald Koeman s mladíkom plány. Do klubu vtedy prišla ponuka na transfer od Bayernu. Mundo Deportivo píše o sume až 40 miliónov eur, čo značne prevyšuje náklady Barcelony na jeho získanie. Sport však tvrdí, že Bayern chcel hráča získať na hosťovanie s opciou na kúpu. Barcelona bola presvedčená o talente hráča, ale vtedy nebolo isté, či mladý záložník bude mať na to, aby hrával v prvom tíme. Športové riaditeľstvo na čele s Ramonom Planesom v každom prípade odmietlo možnosť odchodu Pedriho bez toho, aby si ho Koeman otestoval.

Bayern si vtedy uvedomoval, aký má Pedri veľký talent, ale Barcelona ho nekúpila len tak bez dôvodu. Realita v každom prípade prekonala všetky očakávania. Záložník zaznamenal raketový nástup, čoskoro si vybojoval miesto v základnej zostave a v priebehu sezóny odohral v drese Blaugranas až 52 zápasov. Vyslúžil si aj pozvánku do reprezentácie Španielska a bol hráčom základu na EURO. Súčasná Pedriho hodnota dosahuje 80 miliónov eur.

Obdiv k Pedrimu neskrýva ani súčasný tréner Bayernu Mníchov. Juliana Nagelsmanna sa po zápase nemeckého pohára, ešte pred žrebom skupinovej fázy Ligy Majstrov, pýtali, či videl tak dobrého 18-ročného futbalistu ako jeho zverenec Musiala. "V mojom tíme nemyslím, ale vo svetovom futbale sú iní skvelí 18-roční futbalisti. Napríklad Pedri," povedal Nagelsmann.

zdroj: mundodeportivo.es sport.es
foto: Shutterstock

Diskusia

4 komentáre
2021-09-14 15:08:49
40 milionov...stryko dzgros z Mnichova sa nezaprie.Kupime ale dame tolko kolko chceme my.Ved v Barcelone su tupci,lacno predavaju a draho kupuju.A my sme sme Bayern,vieme takto vykradat ine kluby uplne ukazkovo..vid nemecka liga a kluby v nej...
2021-09-14 16:44:20
Pedri, De jong, Fati, to je teď naše radost.. :)