Po slabších letech začíná Barcelona opět dávat více šance odchovancům a nedělní utkání proti Levante je toho exemplárním příkladem. Do hry totiž naskočilo celkem 9 hráčů, kteří prošli klubovou akademií. 

Barcelona odehrála v neděli odpoledne proti Levante zatím nejlepší utkání v této sezoně a notně tomu dopomohli také odchovanci klubu, kterých bylo plné hřiště. S kontrolou hry a pohledným fotbalem od začátku až do konce pomáhalo hned 9 absolventů La Masie.

Do základní sestavy vybrali trenéři 6 odchovanců: Gerarda Piquého, Erika Garcíu, Òscara Minguezu, Sergia Busquetse, Nika Gonzáleze a Pabla Gaviho. Po přestávce pak přišel na hřiště i Riqui Puig s Ronaldem Araújem, jenž sice nikdy vyloženě nebyl rezidentem La Masie, nicméně dva roky nastupoval za Barcelonu B. V samotném závěru se také ukázal i Ansu Fati, který vyběhl na trávníky po 322 dnech a rovnou svůj návrat oslavil gólem.

Hned 7 odchovanců je přitom mladších či dosahujících 22 let – jmenovitě jde o Gaviho (17 let), Fatiho (18), Nika Gonzáleze (19), Garcíu (20), Riquiho, Araúja a Minguezu (všichni 22). Že Barcelona obecně sází pod Ronaldem Koemanem na mladé hráče, dokládají i Yusuf Demir, Pedri (oba 18 let) a Sergiño Dest (20), byť tito tři odchovanci klubu nejsou. A ani Frenkieho de Jonga s Ousmanem Dembélém (oba 24) nelze z kategorie mladých hráčů ještě úplně vyřadit.

V kádru jsou samozřejmě i další odchovanci jako například Jordi Alba, Sergi Roberto nebo Iñaki Peña, kteří v neděli nenastoupili, stejně tak i třeba Alejandro Balde – hráč Barcelony B, jenž však již vypomáhá „áčku”. 

Barcelonský tým tak má do budoucna obrovský potenciál, a to opět i díky hráčům, které si klub vychoval.

zdroj: fcbarcelona.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2021-09-28 06:44:24
Barca sa konečne vracia ku korenom
2021-09-28 07:52:06
Toto je veľmi radostná správa