Fanúšikovia FC Barcelona snívajú o príchode Erlina Hålanda na Camp Nou, ale nie je tajomstvom, že klub nie je v najlepšej finančnej kondícii a nemôže si dovoliť tak vysoké výdavky. Joan Laporta sa stretol s agentom a otcom útočníka, no schôdzka prebehla ešte predtým ako poznal reálny stav klubu. Katalánsky denník Sport v každom prípade píše, že Barcelona si Hålanda predsa len môže dovoliť kúpiť.

Barcelona sa v súčasnosti snaží čo najviac stabilizovať svoj finančný stav a zatiaľ sa jej to darí. Na prestupy v zimnom prestupovom období ušetrila približne 20 miliónov eur. Ferran Reverter pred pár dňami uviedol, že Barcelona si zrejme bude môcť dovoliť kúpiť počas leta na budúci rok nejakú hviezdu. Sport informuje, že klub dostal množstvo ponúk z rôznych investičných fondov, ktoré sú pripravené pomôcť financovať príchod Erlinga Hålanda do metropoly Katalánska. Operáciu totiž považujú za možnú a investícia sa vráti v priebehu krátkej budúcnosti.

Jedinou neznámou je otázka platového stropu. Nie je jasné, či by Barcelona bola schopná splniť platový limit La Ligy aj s nórskym útočníkom v kádri. Cena hráča by mala byť 75 miliónov eur, ale jeho plat a vysoká provízia pre agenta sú inou témou. Takýto transfer je riskantný pre každý klub, no zvlášť pre Kataláncov, pretože v posledných rokoch sa tieto drahé prestupy ukázali ako fiasko, čoho príkladom sú transfery Coutinha či Dembélého.

Håland je s príchodom do Barcelony spájaný už veľmi dlho, pretože Katalánci nutne potrebujú deviatku svetovej úrovne. Netreba však zabúdať, že aj keby si klub mohol dovoliť jeho príchod, samotný hráč musí tiež súhlasiť. Výber pritom nebude ľahký, pretože obrovský záujem o jeho služby má aj Real Madrid či Paris Saint-Germain. Barcelona sa v každom prípade pripravuje zabojovať o priazeň tohto útočníka, hoci vie, že to bude ťažký boj.

zdroj: sport.es
foto: sport.es

Diskusia

17 komentáre
2021-10-12 15:17:59
:D :D :D
2021-10-12 15:22:08
Ja myslim ze tu na fore mame lepsich expertov nez pan Reverter, ktori mu tie jeho plany hned vyvratia. :))