Katalánsky denník Mundo Deportivo informuje, že Barcelona mala pred pár rokmi možnosť získať Yeremyho Pinu, 18-ročného mladíka, ktorý je v súčasnosti objavom sezóny.

Kluby už medzi sebou súperia aj o mladých hráčov a ak niektorý chce podpísať talentovaného hráča, musí konať rýchlo a rozhodne, predstaviť mu zodpovedajúcu športovú aj finančnú ponuku. Samotné meno klubu už nestačí. Potvrdilo sa to aj v prípade Pinu, ktorý podľa Mundo Deportivo mohol v roku 2017 prestúpiť do Barcelony, no nakoniec dal prednosť Villarrealu.

Barcelona sledovala Pinu pomerne dlho, ešte za čias, keď hrával v Las Palmas za kategóriu cadete. Ako prvý si Pinu všimol Franc Artiga, vtedajší tréner cadete A Barcelony. Pino hrával ako hrotový útočník a vedel zahrať aj na krídle. Vtedy mal len 14 rokov, ale nasledujúci vývoj udalostí potvrdil, že Artiga mal nos na talenty. Pino potvrdil svoj potenciál a Barcelona dospela k záveru, že potrebuje tento typ útočníka.

Ľudia zodpovední za mládežnícky futbal v Barcelone Roura a Altimira súhlasili s kúpou hráča a jeho otcovi a agentovi predstavili športový projekt. Pozvali ich aj na obhliadku klubových objektov. Barcelona už mala pripravenú zmluvu a izbu pre Pinu v La Masii a zdalo sa, že všetko je dohodnuté. Agent Pinu v každom prípade dal na poslednú chvíľu prednosť ponuke Villarrealu, ktorá bola finančne lukratívnejšia oproti tej z Barcelony. Pino mal tiež jasne zostavený plán cesty medzi elitu a ten je teraz realizovaný. Pino už v uplynulej sezóne postúpil do prvého tímu Žltej ponorky a v súčasnej sezóne sa dostal dokonca do reprezentácie Španielska.

zdroj: mundodeportivo.com
foto: marca.com

Diskusia

3 komentáre
2021-10-14 12:38:04
Veľká škoda že ho nemáme je to skvelý hráč a čaká ho skvelá budúcnosť
2021-10-14 12:53:45
vynikajuci uz v tomto veku. v lige narodov, hlavne proti talianom bol neskutocny