Alexander Čeferin sa opäť vyhráža Barcelone. Prezident UEFA v rozhovore pre L'Equipe hovoril o možnom uvalení sankcií na kluby, ktoré sú zakladateľmi Superligy.

Prečo zatiaľ neboli uvalené sankcie

"Proti rozhodnutiu madridského súdu je možné sa odvolať. Keď sa tento proces ukončí, budeme môcť konať. Vylúčenie zo súťaže? Samozrejme, takáto možnosť existuje. Rozhodne o tom Disciplinárna komisia UEFA, ktorá je nezávislá."

Pochybnosti

"Pravidlá platia pre všetkých rovnako. Ak by som sa mal vyjadrovať k tomu, čo ľudia hovoria každý deň... Sťažujú sa aj na to, že UEFA zarába miliardy a 93,5 % našich príjmov ide klubom. Ako to máme vysvetliť, keď nás nikto nepočúva. So všetkými klubmi sa zaobchádza rovnako, či pochádzajú so Slovinska, mojej rodnej krajiny, alebo z veľkých európskych líg."

Liga Majstrov ako Superlige?

"Zvýšenie počtu tímov a zápasov, to nie je Superliga. Tá je postavená na tom, aby proti sebe hrali vždy tie isté kluby."

Miesto v Lige Majstrov na základe rankingu

"Nemáme problém priznať, že nás pôvodný nápad nebol najlepší. Sme silnejší, ak pripustíme, že sa mýlime. Teraz som absolútne presvedčený, že to nebol dobrý nápad."

Priateľstvo s Al-Khelaïfim

"On nepomohol mne, len futbalu. Ak by Superliga vznikla, malo by to vplyv na všetkých, aj na PSG. Je inteligentný a rozumie tomu. Vážim si ho. Je zbláznený do futbalu, miluje PSG a je cenným členom riadiaceho výboru UEFA."

VAR

"5-milimetrový ofsajd bude vždy problém. Ak má niekto veľký nos, je ukrivdený... Mám problém aj s hrou rukou. Nikto tomu nerozumie. Toto je potrebné objasniť. Figo mi nedávno povedal, že ak by hrával v dnešnej dobe a nevedel by, čo s loptou, zahral by s rukou obrancu."

zdroj: marca.com
foto: Shutterstock

Diskusia

9 komentáre
8JK8 Premium
2022-05-11 16:26:32
Rozhodne o tom Disciplinárna komisia UEFA, ktorá je nezávislá.

Tomu nemôže ani on sám veriť ?
2022-05-11 17:48:54
Mna by zaujimalo ako sa ma araucho a co je s nim.