Nie je žiadnym tajomstvom, že Frenkie de Jong môže počas leta prestúpiť do Manchestru United. Situácia je v každom prípade mimoriadne nestabilná a madridský denník AS ju dokonca opisuje ako šachovú partiu medzi dvojicou klubov a hráčom.

Podstatné sú dva prvky: financie a čas. Manchester má za sebou horšiu sezónu ako Barcelona a jeho fanúšikovia sa domáhajú posíl v kádri. Požadujú prestupy a koniec série neúspechov v posledných rokoch, ktoré sú o to horšie pri pohľade na úspešnú éru mestského rivala - Manchestru City. Červených diablov trápia len športové problémy, pretože klub je na tom po finančnej stránke dobre a určite má na to, aby si dovolil kúpiť Frenkieho de Jonga, najmä ak veľkým zástancom tohto transferu je nový tréner mužstva Erik ten Hag.

Prvá ponuka Angličanov mala hodnotu 60 miliónov eur a Katalánci ju považovali za nedostatočnú. Manchester United predpokladal, že Barcelona rýchlo odsúhlasí takúto ponuku vzhľadom na veľké finančné problémy v klube. To sa však nestalo - Barcelona pracuje trpezlivo a po zhromaždení socios compromisarios má iné možnosti ako vylepšiť finančnú situáciu na Camp Nou. Katalánci preto chcú odmietnuť akýkoľvek návrh za De Jonga pod 80 miliónov eur. Zotrvanie De Jonga na Camp Nou určite nebude vnímané ako prehra, pretože Xavi s ním bude počítať vo svojom projekte.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2022-06-22 20:55:43
Xavi asi aj tak plánuje hrať aj na troch stopérov a s dvoma pivotmi. Čo by Frenkiemu sadlo a plne by sa využil jeho potenciál. Jebať na to. Všetci na svete už vedia, že Barça bude mať groše, tak idú dojiť. Laporta tomu s Alemanym a Jordim C. musia urobiť konečnú. Lebo o chvíľu aj za total chudáka po nás budú chcieť dostať raketu. Dovi dopo. A potom nech posledný zhasne...
2022-06-22 21:11:03
Nikto nepríde ? stále len špekulácie .. nepríde ani Lewa ani Kounde ani nikto .. a ešte sa aj predá Frenkie a môžu hrať tak stred tabuľky alebo EL