Zdá sa, že Robert Lewandowski a Barcelona napokon dosiahli svoje a donútili Bayern sadnúť si za rokovací stôl. To v každom prípade neznamená, že to bude jednoduché. Katalánci podľa médií predstavili už niekoľko ponúk, ale Nemcov žiadna neoslovila.

Katalánsky denník Sport dnes uviedol, že Bayern začal rokovať s Barcelonou o prestupe Lewandowskeho s nezvyčajne vysokými požiadavkami na úrovni 75 miliónov eur. Barcelona ale trvá na svojom a ponúka značne menej. Predstavitelia Blaugranas ponúkajú bavorskému celku 40 miliónov eur + bonusy. Sú názoru, že vzhľadom na vek hráča a fakt, že do konca zmluvy mu zostáva už len rok, nie je nutné ponúknuť viac. Rokovania tak budú dlhé a náročné.

Už začiatok rozhovorov možno považovať za úspešný, pretože Nemci doteraz tvrdili, že Poliak v klube určite zostane a v júli sa dostaví na začiatok predsezónnej prípravy. Nemecký Bild pred pár dňami priniesol informáciu, že útočník bol ohodnotený na 50 miliónov eur a Barcelona je ochotná toľko zaplatiť, už vrátane bonusov. Ďalšie rokovania povedie Mateu Alemany a Joan Laporta sa môže pripojiť v prípade potreby. Bayern sa bude určite držať svojho stanoviska, pretože sa snaží získať ešte jedného útočníka, takže potrebuje peniaze. Ideálnym scenárom by bolo dohodnúť transfer do 12. júla, aby Lewandowski začal predsezónu pod Xaviho vedením.

Pripomenieme, že Barcelona je s hráčom dohodnutá na podmienkach spolupráce. Robert podpíše zmluvu na 2 roky s opciou na jednu ďalšiu sezónu. Zarábať bude približne 12 miliónov eur netto za sezónu. Na jeho kúpu a registráciu bude potrebné predať finančné aktíva klubu alebo niekoľkých hráčov.

zdroj: sport.es
foto: Shutterstock

Diskusia

7 komentáre
2022-06-28 22:52:06
Aneb - jsme "fpiči".....
Marco01 Premium
2022-06-28 23:19:09
Ze 75 milionov ? mozno keby mal 30 rokov...co v tom Mnichove fetuju