Španielske médiá zverejnili niektoré závery z vyšetrovania katalánskej polície Mossos. Zo záverov, ktoré boli vyvodené zo zhromaždených dôkazov v afére Barçagate, vyplýva, že predovšetkým bývalý prezident FC Barcelona Josep Maria Bartomeu má verejnosti čo vysvetľovať.

Bartomeu sa v každom prípade necíti byť vinný a políciu Mossos požiadal, aby poskytla dôkazy. Bývalý prezident adresoval túto požiadavku v liste, ktorý zaslal súdu č. 13 v Barcelone. Bartomeu mal dostať informácie o analýze elektronických zariadení, na základe ktorých polícia vyvodila tieto závery: "V pripravovaných reportoch, z ktorých niektoré sú vo veľmi pokročilom štádiu, sa popisuje, ako Josep Maria Bartomeu pred zrušením spolupráce s Nicestream, ponúkol platby novinárom a dokonca falšoval aj faktúry. Títo novinári ho bránili a ohovárali ostatných kandidátov na prezidenta, ako je vidno v priložených správach."

Tvárou v tvár týmto obvineniam bývalý prezident Barcelony trvá na tom, že sú úplne falošné. Navyše tvrdí, že k nim nebol priložený žiadny dokument, a preto slúžia len na poškodenie jeho povesti. Jeho právnici usilovne a pod hrozbou súdneho konania požadujú od  Mossos dokumentáciu, ktorá by tieto údajné skutočnosti potvrdila.

Stojí za zmienku, že Josep Maria Bartomeu nekomentoval ďalšie otázky týkajúce sa najatia firiem, ktoré sa mali starať o jeho imidž v médiách a škodiť jeho rivalom. Vo svojom liste sa ohradil len proti údajným platbám novinárom.

zdroj: mundodeportivo.es sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.