Telenovela v hlavnej úlohe s Robertom Lewandowskim vstupuje do svojej rozhodujúcej fázy. Aj keď do konca letného prestupového obdobia zostáva veľmi veľa, nie je žiadnym tajomstvom, že Poliak chce prestúpiť do Barcelony čím skôr, aby mohol začať trénovať v Barcelone už 12. júla.

Lewandowski mal pred niekoľkými dňami povedať Xavimu, že by chcel trénovať pod jeho vedením. Obaja sa náhodne stretli na Ibize. Joan Laporta je v neustálom kontakte s agentom hráča Pinim Zahavim a upokojuje útočníka, keď sa v médiách objavia negatívne zvesti. Predstaviteľ hráča je názoru, že Bayern ho bude ochotný pustiť za 40 miliónov eur. Barcelona už vraj ponúkla aj viac, ale Nemci ponuku zamietli a požadujú 60 miliónov eur. Katalánsky denník Mundo Deportivo v každom prípade tvrdí, že Bayern nechce držať Poliaka v tíme proti jeho vôli a uvedomuje si, že vzhľadom na jeho vek a zmluvnú situáciu je 40 miliónov eur adekvátna prestupová suma.

Bayern zároveň pracuje na získaní ďalšieho útočníka, ktorý by posilnil ofenzívne rady tímu po odchode Lewandowskeho. Novým útočníkom sa má stať Víctor Osimhen z Neapolu. Corriere dello Sport uvádza, že prezident talianskeho klubu nemieni hráčovi uľahčiť odchod. Ten má zmluvu platnú do roku 2025 a Neapol nebude brať do úvahy ponuky nižšie ako 110 miliónov eur. Bayern môže na odchode Poliaka zarobiť 40-50 miliónov eur a ďalších 20 miliónov eur ušetrí na jeho plate. To Bavorom umožňuje pomýšľať na väčšiu investíciu. Osimhen už má skúsenosti s pôsobením v Bundeslige, keď v sezóne 2017/2018 obliekal dres Wolfsburgu.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: sport.es

Diskusia

1 komentár
2022-07-04 17:33:43
Kiež by to bola pravda. ?‍♂️