Katalánsky denník Sport informuje, že Marcos Alonso sa v zajtrajšom zápase Ligy Majstrov medzi Interom Miláno a Barcelonou s najväčšou pravdepodobnosťou objaví v základnej zostave. Ľavý obranca opäť začne od začiatku dôležité stretnutie Ligy Majstrov po tom, čo ho Xavi nasadil aj do stretnutia proti Bayernu.

Médiá už skôr písali o tom, že Marcos Alonso prestúpil do Barcelony preto, aby hral najmä v rozhodujúcich stretnutiach. Ľavý obranca sa v základnej zostave objavil doteraz len v jednom prípade a išlo o veľmi dôležitý súboj proti Bayernu Mníchov v Allianz Arena len po sotva 12 minútach proti Cádizu. 31-ročný obranca podal v zápase proti Bavorom dobrý výkon, hoci mal prsty v góle Lucasa Hernándeza na 1:0. Teraz má byť Alonso opäť oporou ľavej strany obrany v kľúčovom zápase proti Interu na Estadio Giuseppe Meazza.

Bývalý hráč Chelsea vynechal zápasy proti Elche aj proti Malorke, ale počas reprezentačnej prestávky po celý čas pracoval v klube. Médiá síce tvrdili, že Xavi zvažoval poslať Alonsa do hry v systéme na troch obrancov, aby vyriešil problém s chýbajúcim pravým obrancom, ale tréner sa nakoniec rozhodol pre Albu na ľavej a Baldeho na pravej strane. Marcos do zápasu nezasiahol ani ako náhradník. Tentoraz si Španiel bude musieť podľa všetkého poradiť s nebezpečným hráčom Interu Denzelom Dumfriesom.

Marcos Alonso si vo svojej kariére zahral proti Interu v štyroch prípadoch, zakaždým v drese Fiorentiny v rokoch 2013-2016. Bilancia pre obrancu je pozitívna, keď v troch prípadoch sa tešil z víťazstva (2:1, 4:1 a 3:0) a prehru okúsil len v jednom prípade (1:2). Ľavý bek v týchto zápasoch prihral na 1 gól a videl 2 žlté karty. Marcos verí, že túto bilanciu sa mu teraz podarí vylepšiť.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2022-10-03 19:55:48
Zase nerozehrany a snad novinářská kachna.
2022-10-03 20:25:35
Pokiaľ bude hrať len LM, tak to nemá logiku. Nerozohraný bude robiť chyby ako proti Bayernu, ktoré môžu byť rozhodujúce.