Barcelona sa pokúsi postúpiť do ďalšieho kola Európskej ligy UEFA, keď v druhom zápase vyraďovacej fázy nastúpi proti Manchestru United. Po remíze 2:2 v prvom zápase bude pre Barcelonu nevyhnutné vyhrať, no nebude to vôbec jednoduché. Aby Xavi z tohto duelu vyťažil čo najviac, musí byť pri výbere základnej jedenástky na Old Trafford presný.

Jedným z hráčov, ktorí vynechali prvý zápas, ale zdá sa, že dnes nastúpi, je Andreas Christensen. Christensen je v tejto sezóne jedným z najlepších hráčov FC Barcelona. Od svojho letného prestupu z Chelsea je tento Dán pre Xaviho kľúčový a spolu s Ronaldom Araujom vytvorili skvelú defenzívnu spoluprácu. Katalánci si aj vďaka tomu od prelomu roka udržali v lige vynikajúcu formu a nakoniec si na čele tabuľky vybudovali osembodový náskok. Najmä technické schopnosti Christensena boli veľmi užitočné pri rozohrávke Blaugranas. V tejto sezóne dosiahol 94% úspešnosť prihrávok, čo je viac ako ktorýkoľvek iný hráč Barcelony.

Vzhľadom na Christensenovu doterajšiu skvelú sezónu bolo Xaviho rozhodnutie vynechať Dána v prvom zápase proti Manchestru United prekvapivé. Namiesto toho sa tréner Barcelony rozhodol pre Marcosa Alonsa na poste stopéra popri Koundem. Hoci Alonso nakoniec strelil úvodný gól v remízovom zápase, prítomnosť Christensena mohla Barcelone výrazne pomôcť udržať si istotu v zadných radoch a prípadne inkasovať menej gólov.

Možné zaradenie Christensena do základnej jedenástky proti Manchestru United v druhom zápase by mohlo byť z pohľadu Kataláncov zásadné. Dánsky internacionál môže obrane pomôcť viacerými spôsobmi. Jeho schopnosť čítať hru spolu s predvídavosťou a technickými kvalitami by sa mali dobre spojiť s agresivitou a fyzickou silou Ronalda Arauja a atletickosťou a rýchlosťou Julesa Koundeho. Obrana Barcelony dnes potrebuje udržať útočníkov Manchestru United na uzde.

Christensen pritom vyniká aj skvelou rozohrávkou, čo by pomohlo rozložiť presing United. Okrem toho vie prihrávať pomedzi línie a dobre spolupracovať s hráčmi ako Frenkie de Jong či Sergio Busquets, ktorí operujú v strede. Treba však poznamenať, že Christensen nemá dobrú bilanciu proti Manchestru United, najmä na Old Trafford. V troch návštevách Divadla snov ešte nevyhral a ak chce Barcelona postúpiť ďalej v súťaži, bude musieť túto negatívnu sériu zlomiť.

zdroj: barcauniversal.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-02-23 08:23:57
Tie posledne dve vety su uplne jalove a nemaju ziaden obsah. Ako by som pocul merciaka. Kazda minuta kazdy den su v zivote originalne... Tak naco tieto zaklinadla...