Lionel Messi poukazuje naskutočnosť nepodceniť dnešného súpera FC Barcelona, FC Kodaň, no sám je presvedčený, že jeho tím dokáže zopakovať výkon zo soboty proti Valencii.

Argentínčan sa včera spolu s Pepom Guardiolom zúčastnil na tlačovej konferencii a už dnes bude čeliť dánskemu mužstvu, ktoré je považované za jedného z dvoch objavov turnaja - po dvoch zápasoch má na svojom konte plný počet bodov a vedie tabuľku skupiny D.

"Vždy sme si boli istí," povedal Messi na teoretické zvýšenie sebavedomia v kabíne po zápase s Valenciou. "Nikdy sme nepochybovali. V posledných zápasoch sa nám na vlastnom štadióne nedarilo, ale v poslednom zápase sme boli schopní ukázať, že všetko smeruje správnym smerom."

V poslednej dobe sme mali veľmi nabitý kalendár a udržať takéto tempo v každom zápase sa nám mohlo vypomstiť. "Mali sme veľa zápasov a možno sme sa cítili trochu unavení," povedal. "Ale teraz je už všetko v poriadku. Chceme začať strielať viac gólov, pretože si nato vytvárame veľa príležitostí. Predtým nám chýbalo trochu viac šťastia."

Žiadne prekvapenie

Messi prispustil, že z aktuálnej formy Dánov v Lige Majstrov prekvapený nie je. "Bude to ťažké stretnutie, v podstate ako každé v Lige Majstrov. Prídu sem ako lídri skupiny - vyhrali oba zápasy. Dobre, že sú prví, pretože aspoň vieme s kým máme dočinenia a budeme sa snažiť o našu najlepšiu hru hneď od začiatku."

Obranná stratégia

Väčšina mužstiev, ktoré hrali na Nou Campe sa počas zápasu snažilo nedostať gól. Argentínčan si uvedomuje, že to sa môže ľahko stať aj dnes: "Stále častejšie sa stáva, že hrávame proti tímom, ktoré bránia všetkými svojimi silami podobne ako Rubin. Budeme sa snažiť svoj priestor pre seba vyhľadávať aj rýchlymi prihrávkami."

Rekonvalescencia Xaviho

Treba vziať na vedomie, že dôraz je kladaný predovšetkým na Xaviho zdravotný stav. Messi zastáva názor, že mužstvo si s jeho absenciou dokáže poradiť. "Je to veľmi dôležitý hráč a stále ho chceme mať v zostave. Ale máme vhodných náhradníkov, pretože sú to najlepší hráči sveta."



zdroj: fcbarcelona.cat

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.