Prezident La Ligy Javier Tebas tvrdo kritizoval FIFU za snahu o vytvorenie nového formátu Ligy Majstrov. Tebas ubezpečil, že nedovolí, aby sa v španielskej lige znížil počet klubov a nedovolí ani to, aby sa zápasy hrali mimo víkendov.

"Žiadna z európskych líg s tým nebude súhlasiť. Nová európska súťaž je výsledkom neuvážených rozhodnutí a nedostatku vedomostí o ligových súťažiach. Bude to problémové a príjmy najväčších klubov to nezvýši. Každý na tom stratí. Vedenia klubov nevedia, že teraz sa biznis robí inak, než pred 15 rokmi. Najviac ma však znepokojuje to, že si neuvedomujú, ako klubom škodia. FIFA by sa mala rozhodovať rozumne a nie pod vplyvom eufórie," povedal Tebas, ktorý takto komentoval možné zmeny zahŕňajúce konanie zápasov európskych pohárov počas víkendov.

"Nová Liga Majstrov nebude atraktívna. 6 či 7 klubov v jednej lige záujem fanúšikov nezvýši. Veľké kluby sú zvyknuté vyhrávať, nechápu, že kvôli tomu všetkému sa to zmení a niekoľko z tých klubov nezíska žiadnu trofej," dodal prezident španielskej ligy. FIFA sa témou novej Ligy Majstrov zaoberala na stretnutí 19. marca. Nový formát by mohol vstúpiť do reality od roku 2024. Bolo informované, že "dôjde k ďalším stretnutiam a dôkladným konzultáciám s cieľom vytvoriť konkrétne návrhy pre analýzu pred prijatím rozhodnutia."

zdroj: sport.es
foto: facebook

maros1

3
2019-03-23 20:33:06

Rozhodnutia FIFy sú neuveriteľné a absurdné. Podobu by som videl v novom návrhu zákona, že do jedálne na Slovensku bude môcť prísť aj zviera. Keď pes, potom aj opica prečo nie kôň ?

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.