FC Barcelona je opäť na čele priebežného poradia La Ligy a posnaží sa tam udržať aj po zápase 12. kola proti Levante. Tentokrát Katalánci cestujú do Valencie, kde je zápas na Estadi Ciutat de València na programe už o 16:00.

Dátum 13.5.2018 si pamätáme mnohí - nebyť tejto prehry, Katalánci by La Ligou prešli bez jedinej prehry a stali by si invincibles. Bohužiaľ, zápas proti Levante sa skončil prehrou Barcelony 5:4. Je to v každom prípade taký varovný prst, pretože Blaugranas vo Valencii padli aj tento rok v Copa del Rey, tentokrát prehrali 2:1. Ťažký zápas sa hral aj na Camp Nou o niekoľko mesiacov neskôr. Barcelona si v spomínanom stretnutí zabezpečila majstrovský titul po výhre 2:1, no Levante hrýzlo. Vzájomné zápasy naznačujú, že zajtrajší súboj patrí do kategórie nepríjemných.

Levante UD

Zverenci trénera Paca Lópeza sa v súčasnosti nachádzajú v strede tabuľky na 11. mieste, keď získali 14 bodov v 11. zápasoch. Aj skóre 12:13 naznačuje, že ide o tím zo stredu tabuľky. Pre Levante však platí, že na domácej pôde sa mu príliš nedarí, keď vybojovalo len 8 bodov, za 2 výhry a 2 remízy - skóre 5:3 neurobí dojem na nikoho.

Pri pohľade na výsledky tímu z posledných zápasov je zrejmé, že mužstvo zbiera rôzne výsledky, ale o nejakej skvelej forme nemôžeme hovoriť. Remíza s Osasunou, výhra v Leganes, potom dvojica prehier - aj s trápiacim sa Espanyolom a potom triumf 2:1 na horúcej pôde na Anoeta proti Realu Sociedad. Tento výsledok hráčom Levante istotne naleje trochu viac sebadôvery do žíl.

Granotas sú známy tým, že útočia vysokým presingom, v ofenzíve majú množstvo riešení, pokúšajú sa útočiť viacerými hráčmi a keď majú loptu, dokážu viesť rýchly protiútok. Vpredu majú dobrých a rýchlych hráčov, takých ako Morales. Chýbať však budú Tono, Oier, Rober a Ivan. Tí majú zdravotné problémy a hrať nebudú.

Nominácia

Brankári: Aitor Fernández, Cardenas.
Obrancovia: Vezo, Postigo, Érick Cabaco, Clerc, Jorge Miramon, Coke.
Záložníci: Radoja, Hernani, Bardhi, Morales, Rochina, Vukcević, Melero, Campana.
Útočníci: Roger, Mayoral.

Predokladaná zostava: Aitor - Miramon, Vezo, Postigo, Clerc - Rochina, Radoja, Campaña - Hernani, Martì, Morales

FC Barcelona

Katalánci sa teda po prehre Granady v Eibare ujali vedenia v La Lige a to majú zápas k dobru - preložené El Clásico na december. Na čele tabuľky v La Lige je to však nabité a Blaugranas musia opäť zabojovať o plný počet bodov. V zložitom zápase im môže pomôcť dobrá forma z posledných týždňov.

Po nevydarenom štarte do sezóny sa zverenci Ernesta Valverde dokázali dostať z najhoršieho vonku a v lige ťahajú sériu piatich výhier v rade. Zlepšiť je však potrebné herný prejav na ihriskách súperov. Kým Camp Nou je považovaný za pevnosť, na výjazdoch sa Kataláncom často stane, že sa im roztrasú nohy. Kým na Camp Nou vyhrali všetky zápasy so skóre 21:6, vonku je to 2-1-2 a skóre 7:5. Obrovský rozdiel a štatistika, ktorá sedí skôr priemerného tímu zo stredu tabuľky. Ak chcú Katalánci ďalšie tri body, tak na Estadi Ciutat de València musia zabrať.

Aká teda môže byť zostava? Zaujímavosťou je, že Dembélému uplynul trest za červenú kartu, ktorú videl ešte v zápase proti FC Sevilla, no Valverde ho do Valencie neberie. Podobne je z hry von Aleñá a Wagué a potom zranený Umtiti, ktorý dnes síce trénoval, ale stále nie je zdravotne fit. Je tak možné, že proti Levante nastúpi útok Messi, Suarez a Griezmann na ľavej strane. V strede poľa by sme zas mohli vidieť De Jonga, Busquets a Arthura. Všetko však záleží od trénerského tímu, akú taktiku na Levante nasadí.

Nominácia

Brankári: Ter Stegen, Neto.
Obrancovia: Piqué, Lenglet, Jordi Alba, Sergi Roberto, Semedo, Todibo, Junior Firpo.
Záložníci: Arthur, Vidal, Busquets, Rakitić, De Jong.
Útočníci: Messi, Suárez, Griezmann, Pérez, Fati.

Predpokladaná zostava: Ter Stegen - Semedo, Lenglet, Piqué, Alba – De Jong, Busquets, Arthur - Messi, Suarez, Griezmann

Predpokladaný výsledok

V zápase Levante proti Barcelone môžeme očakávať, že Katalánci nebudú tak dominantní ako v domácom prostredí, no výkon by mal na 3 body stačiť. Jednoduchý zápas to v každom prípade nebude, pretože hráči domáceho tímu sa na Blaugranas vedia pripraviť aj namotivovať, čo ukázali posledné vzájomné stretnutia. Katalánci v každom prípade cestujú do Valencie v úlohe veľkého favorita, čo potvrdzuje aj kurz na výhru hostí 1,32. Na druhej strane v stávkovej kancelárii Tipsport tipujúci jednoznačne dôverujú Barcelone a na jej výhru je vsadených dokopy vyše 65 000€. Ak sa chcete inšpirovať, kliknite SEM

Levante UD 1:2 FC Barcelona

Technické informácie

Dátum: 2. november 2019, 16:00
Štadión: Estadi Ciutat de València, Valencia
Prenos: DigiSport1, TV Tipsport

 

zdroj: whoscored.com fcbarcelona.com livescore.com
foto: fcbarcelona.com

luky166

2
2019-11-01 22:38:04

verím vo výhru aspoň o 3 goly visca el barca

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.