FC Barcelona zvíťazila proti Mallorce 5:2, vďaka čomu sa dostala opäť na prvú priečku La Ligy Santander. Hoci dovedna získal druhý Real Madrid rovnako tridsaťštyri bodov, Valverdeho tím má lepšie skóre. 

Messi ukázal zase raz svoju ohromnú veľkosť a hetrikom doviedol Barcu za triumfom proti Mallorce. Argentínčana doplnili gólovo jeho kolegovia z útočného tridentu - úvodný zásah strelil Griezmann a Luis Suárez skóroval na konci prvého polčasu na 4:1. Zásahy mužstva z Baleárskych ostrovov boli dielom Chorváta Anteho Budimira, ktorý korigoval výsledok najprv na 1:2 a potom na 2:4. Barca pokračuje vo svojej výnimočnej sérii v domácom prostredí, na Camp Nou získala v tomto ročníku všetky body. 

Katalánci sa vďaka výhre dostali opäť na čelo tabuľky, kde bol pár hodín Real Madrid po triumfe 2:0 nad Espanyolom. Los Blancos boli počas celého stretnutia dominantní, no narazili na skvelého gólmana Diega Lópeza. Napokon sa presadil v tridsiatej deviatej minúte až stopér Varane a v posledných minútach duelu zaúradoval aj Benzemá. 

Ešte v piatok Atlético Madrid iba bezgólovo remizovalo s Villarrealom a je tak šieste. Simeonovci sa na Estadio de la Cerámica prezentovali takticky bezchybným výkonom, ale príliš nepresvedčili v ofenzíve, a tak nedokázali opäť naplno bodovať. Los Colchoneros stratili ďalšie dôležité body a na líderskú pozíciu strácajú už osem bodov. Barca a Madrid majú navyše vzájomný zápas k dobru. 

Tretia je Sevilla, ktorá ukončí celé kolo nedeľňajším zápasom na horúcej pôde Osasuny o dvadsiatej prvej hodine. Mimoriadne zaujímavé je tiež sledovať zápolenie Realu Sociedad a Athletic Bilbaa, baskickí rivali majú zhodne dvadsaťšesť bodov a bojujú o miestenku v Lige majstrov. Sociedad sa predstaví o šestnástej hodine vo Valladolide, zatiaľ čo leones o štrnástej na Benito Vallamarín proti domácemu Betisu.

Tiež je zaujímavé poznamenať, že najlepším strelcom je aktuálne Lionel Messi s dvanástimi gólmi pred Benzemom s jedenástimi zásahmi. Nasledujú až štyria futbalisti, ktorí skórovali trikrát - Luis Suárez, Loren Morón z Betisu, Gerard Moreno z Villarrealu a hráč Alavés Lucas Pérez. 

Zdroj: md
Foto: md

Milan87

0
2019-12-08 13:10:54

Zase raz tam máte chybu. Luis a ostatní skórovali 8 krát nie 3 krát.
Možno by to chcelo aspoň raz po sebe precitat predcim to sem publikujete???

Newcome

0
2019-12-08 13:23:55

urobit chybu pri kritike chyby... :D, mozno by to chcelo aspon raz precitat predtym nez to publikujes...

Milan87

3
2019-12-08 13:26:07

Lingvista že???
Obsahovu chybu som myslel nie pravopisnu chápeš???
A písem na mobile v ktorom je čeština a snažím sa pisat po slovensky tak to tam takto skočí. A???

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.