Lluís Fernández Alà, katalánsky podnikateľ, chce kandidovať vo voľbách na prezidenta FC Barcelona. Podnikateľ to oznámil v rozhovore pre elnacional.cat. Jeho súpermi budú zatiaľ Víctor Font a Joan Laporta.

Ide o podnikateľa narodeného v Poble Nou. Aktuálne žije v Sant Cugat del Vallès, kde vedie svoje podnikanie už 25 rokov. V súčasnosti riadi spoločnosť Up Catalonia. Je socio Barcelony číslo 83 168, sleduje zápasy zo severnej tribúny. Tvrdí, že má za sebou silný tím, ktorý verí vo víťazstvo vo voľbách.

V prvom rade, čo by si odkázal ľuďom, ktorí si myslia, že vo voľbách kandiduješ len kvôli väčšej publicite?

"Naozaj mi nešlo len o promo, ale to vy ste ma odkryli. Keď ste mi zavolali, nemal som na výber, aby som neodpovedal."

Máš obavy, že nenazbieraš dostatočný počet podpisov?

"Do volieb zostáva ešte veľa času a som presvedčený, že sa postaráme o veľké prekvapenie. Mám tím, ktorý na tom pracuje veľmi dlho, no doteraz to bolo všetko anonymné."

Prečo si sa rozhodol kandidovať?

"Mám za sebou silný tím, ale nebudem ešte zverejňovať mená. Fanúšikom Barcelony som celý život a myslím si, že jednota v klube je teraz potrebná tak ako nikdy. Musíme ukončiť spory, prestať hovoriť o kubalismo, nuñismo, laportismo. Našim jediným súperom by mal byť Florentino Pérez a Real Madrid. Nestojí za mnou ani žiadna politická či mediálna skupina a chcem do Barcelony priniesť sviežosť."

Hovoríš, že za tebou nestojí žiadna strana, ale svojho času si kandidoval za starostu Sant Cugat del Vallès s podporou Demòcrates per Catalunya.

"Je to pravda, že z osobných dôvodov a taktiež aj preto, lebo som nesúhlasil s politikou na regionálnej úrovni, som sa rozhodol stiahnuť. V minulosti som bol členom najnezávislejšej vetvy Unió, s ktorou som bojoval proti Duranovi a Lleide a neskôr som sa pripojil k Antonimu Castellovi."

Kto teraz stojí za tebou?

"To teraz nemôžem povedať, ale ubezpečujem, že sú to dobrí ľudia, oddaní Barcelone. Tie mená vás prekvapia."

Aké máš vzťahy s radnicou v Sant Cugat?

"V súčasnosti som len občan, ktorý pracuje na podnikateľských projektoch. Predtým som bol počas obdobia Marce Conesy v rokoch 2011-2016 riaditeľom pre ekonomické programovanie. Som spokojný s prácou, ktorú som tam odviedol, okrem iného s projektmi spájajúcimi verejnú a súkromnú iniciatívu. Sant Cugat bolo jediné mesto, ktoré sa rozvinulo v časoch krízy."

Čo by si urobil ak by si sa teraz stal prezidentom Barcelony?

"Nebudem hovoriť o tom, čo neviem. Na začiatku by som chcel požiadať o audit. Klub musí byť dobre riadený. Nemáme arabského šejka, ktorý by investoval milióny eur, ale máme športovú a mediálnu silu, ktorá ide ruka v ruke s finančnými otázkami."

Aké budú tvoje priority?

"Ako som spomenul na začiatku, chcem zjednotiť Barcelonu. Pokiaľ niekto nechce s nami spolupracovať, nebudeme ho nútiť."

A čo ešte?

"Naša akadémia pre nás musí byť najdôležitejšia. Je známe, že talenty ako v prípade Messiho, Iniestu a Xaviho sa neobjavia každý rok. Ale v našich mládežníckych tímoch môžeme nájsť náhradu za Coutinha či Dembélého. Možno nebudú najlepší na svete, ale budú lacnejší a bude ich možné predať za veľké peniaze. Okrem toho nemôžeme dopustiť, aby renomé klubu upadlo. Žiadame o rešpekt pre inštitúciu Barcelony. Obnoviť naše sny bez straty nadšenia a vášne."

A je to aj váš slogan?

"Áno, myslím, že áno."

zdroj: Cadena COPE, elnacional.cat
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2020-05-20 21:40:05
Dúfam že Laporta vyhrá.
2020-05-20 21:40:18
Mimo OT: Aduriz ukončil kariéru !