Hráči sa hosťovaniach môžu byť ďalším problémom pre Barcelonu počas predĺženej sezóny. Ich zmluvy končia 30. júna, ale budú automaticky predĺžené do konca sezóny. Stále nie je jasné, kto bude počas tohto obdobia zodpovedný za ich plat. Téme sa venuje madridský denník Marca.

Barcelona má v kádri štyroch hráčov, ktorí aktuálne pôsobia na hosťovaniach: Philippe Coutinho, Carles Aleñá, Rafinha a Jean-Clair Todibo. Na základe prvotných informácií sa mali do klubu vrátiť 30. júna. Pandémia koronavírusu však plány mení. V Európe sa predĺžila sezóna a hráči tak zostanú v kluboch až do skončenia ligovej sezóny. V prípade Coutinha až do ukončenia Ligy Majstrov.

Ani UEFA, ani La Liga zatiaľ nevyriešili jednu podstatnú záležitosť - kto bude zodpovedný za plat hráča na hosťovaní počas tohto obdobia. V prípade Barcelony hovoríme o sume 8 miliónov eur. Ak vezmeme do úvahy finančné problémy, s ktorými sa Barcelona borí a zároveň platový strop, pre vedenie táto vec predstavuje ďalší problém. Zabudnúť nemôžeme ani na to, že Bayern zaplatil za hráča 8,5 milióna eur, no len za hosťovanie do konca júna. V súčasnosti nie je jasné, či Barcelona vôbec môže požiadať o ďalšie financie za obdobie, ktoré hráč strávi v Nemecku navyše.

Ďalšou otázkou súvisiacou s predĺžením hosťovaní hráčov v prípade Barcelony je, ako Katalánci získajú 69,5 milióna euro z predaja hráčov do konca júna, ak chceli predať práve Tobida a Coutinha či Rafinhu. Všetci sú totiž na hosťovaniach. Situácia je veľmi komplikovaná a riešenie zatiaľ neexistuje. Čas tak či onak plynie.

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2020-06-04 08:49:57
Nekompetentne vedenie ktore nepozna ani jednoduchu matematiku je problemom