Správy z Talianska a Anglicka naznačujú, že Barcelona hľadá do svojho kádra všestranného obrancu. Katalánci sledujú dvoch zadákov - Mattiu De Sciglia a Dioga Dalota.

Talianske médiá v prípade prvého menovaného uvádzajú, že Barcelona sa opätovne kontaktovala s Juventusom potom, ako krajný obranca nebol začlenený do výmeny súvisiacej s Pjanićom a Arthurom. Juventus by bol na základne týchto správ pripravený predať De Sciglia približne za 10 miliónov eur. 27-ročný obranca v tejto sezóne odohral len 13 zápasov, pretože ho trápili zranenia. Mundo Deportivo v každom prípade informuje o niečom inom a odvoláva sa na zdroje z prostredia katalánskeho klubu - Barcelona v prípade De Sciglia nepodnikla žiadne kroky. Talian je pritom aj reprezentantom krajiny a môže hrávať na oboch stranách obrany.

Britské médiá informujú o tom, že Barcelona sleduje aj Dioga Dalota z Manchestru United. Portugalčan sa po dlhom zranení nenachádza v plánoch Ole Gunnar Solskjaera a v uplynulej sezóne odohral len 11 zápasov vo všetkých súťažiach. Dalot má len 21 rokov, je schopný hrať na oboch stranách obrany, má dobré fyzické prednosti a dokáže sa zapájať aj do ofenzívnych akcií. Nie je však známe, koľko by Katalánci museli za jeho prestup zaplatiť. Manchester United ho kúpil za 22 miliónov eur ešte v roku 2018 a očakáva sa, že Blaugranas by museli vyplatiť podobnú sumu.

Katalánske médiá k téme dodávajú, že nový krajný obranca môže posilniť Blaugranas len v tom prípade, ak niekto z dvojice Semedo - Firpo z Camp Nou odíde. Uvidíme teda ako sa situácia vyvinie v nasledujúcich týždňoch, či odíde Semedo alebo Firpo, či niekto z nich bude začlenený do operácie s Lautarom Martínezom a podobne.

zdroj: The Sun Tuttomercatoweb mundodeportivo.es sport.es
foto: twitter

Diskusia

7 komentáre
2020-07-29 10:19:26
Stal sa z barcelony priemerny klub. Zaujem o hracov co nehraju vo svojich kluboch a odohrali 10 zapasov za sezonu.. o takych maju zaujem. Uz aby boli volby
2020-07-29 10:28:00
Radšej Dalota, ako De Sciglia, keď už