Ousmane Dembélé sa nachádza vo finálnej fáze rehabilitácie pred návratom na trávniky po ťažkom zranení. Aktuálne už trénuje spolu s mužstvom. Ako informuje madridský denník Marca, Barcelona s krídelníkom nechce nič riskovať a pokúsi sa ho predať.

Vedenie Barcelony považovalo Dembélého za hráča s mimoriadnym talentom a Josep Maria Bartomeu o ňom povedal, že je dokonca lepší ako Neymar. Francúzovi sa v každom prípade doteraz nepodarilo naplniť svoj potenciál. Zabránili mu v tom zranenia, ktoré mu neumožnili naplno roztiahnuť krídla. Mal aj dobré momenty, ako napríklad v zápase s Tottenhamom, ale aj úpadky ako trebárs v prvom zápase semifinále Ligy Majstrov s Liverpoolom, kedy v čistej šanci nedokázal zvýšiť na 4:0.

V súčasnosti je mladík veľmi blízko k návratu na trávniky po ďalšom ťažkom zranení. Zdá sa málo pravdepodobné, aby stihol zápas s Neapolom, ale nie je vylúčené, že sa stihne zotaviť na nasledujúce stretnutia. Klub v jeho prípade nechce nič riskovať a preto na návrat nevyvíja zbytočný nátlak. Najdôležitejšie je, aby sa Francúz vrátil v plnej fyzickej kondícii.

Katalánci však v jeho prípade nechcú nechať nič na náhodu z iného dôvodu - chcú hráča predať. Ako informuje Marca, Dembélé môže byť kľúčový v súvislosti s príchodom Lautara Martíneza, ktorého cena je v súčasnom období pre Barcelonu nedosiahnuteľná. Klub by mohol zarobiť na predaji hráča a taktiež ušetriť na plate, keďže zarába 12 miliónov eur ročne. Transfer je v každom prípade náročný, pretože možných kupcov vystrašili finančné požiadavky Barcelony, ktorá chce získať späť veľkú časť zo sumy, ktorú do krídelníka investovala. Vzhľadom na aktuálne pomery na prestupovom trhu ovplyvnenom pandémiou koronavírusu je takmer nemožné, aby sa našiel niekto, kto Dembélého kúpi.

zdroj: marca.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

16 komentáre
2020-08-02 10:27:54
Pochybujem, že by niekto Demba kúpil za rozumné prachy, my sme za ňho vysolili dosť a nikto by nám nadal ani polovicu z toho, takže radšej si ho nechať ako predať pod cenu
2020-08-02 10:37:26
Samozrejme, že čakáte moju odozvu, lebo je to môj kôň.
Lautaro je svojim prejavom, normálny, priemerný útočník, na úrovni Griezmana, ktorý nevytrhne Barci počet strelených gólov. Nebudem tu opäť zdôrazňovať jedinečnosť Demba pre kridelnú hru a zrýchlenie útočnej fázy, aby sme stále nehrali tu posranú hádzanú a tlačili súpera do autobusu.
Preto súhlasím z názorom Padera, posledná šanca zo zdravotných dovôdov, lebo o tých futbalových niet pochýb.