Tréner FC Barcelona po zápase s Dynamom Kyjev neskrýval sklamanie z hry svojho tímu.

Ako vysvetlíš, že prvých 15 minút bolo z vašej strany v útoku tak produktívnych, mali ste toľko šancí a potom mužstvo vyzeralo inak a v obrane tak slabo?

"Na začiatku sme hrali dobre a mali sme príležitosti, aby sme viedli minimálne 2 či 3:0. Neskôr sme mali problémy predovšetkým s kontrolou hry súpera a voľného priestoru. Myslím si, že sme mali problémy v strede poľa a postupne sme hrali na čoraz nižšej úrovni. Zápas sme nakoniec vyhrali, ale súperovi treba uznať, že si vytvoril viac príležitostí, než je proti nám vo zvyku."

Čo povieš o Ter Stegenovi, ktorý po návrate vynikal aj proti teoreticky slabšiemu súperovi na Camp Nou?

"Je možné si myslieť, že to bol jednoduchý zápas, pretože súper mal množstvo absencií kvôli koronavírusu, ale dokázal, že je to konkurencieschopné mužstvo. Vedeli sme, že ide o silný tím. Nabrali sebadôveru a do samotného konca mohli vyrovnať, no náš brankár bol fenomenálny. Súper si vytvoril niekoľko príležitosti jeden na jedného, v ktorých nás brankár zachránil. Opäť raz dokázal, že je úžasným brankárom. Nemá za sebou veľa tréningov, ale je vidieť, že je vo forme."

Griezmannovi to dnes nešlo a nevyužil čistú gólovú príležitosť. Je to, čo sa s ním deje, otázka sebavedomia?

"Je pravda, že mal čistú šancu, ale je hráčom, ktorý veľa pracuje pre mužstvo. Myslím si, že o týchto hráčoch nemôžeme hovoriť individuálne, pretože ako mužstvo sme nehrali najlepšie, najmä bez lopty. Griezmann je na tom dobre."

Máš obavy z toho, že budeš suspendovaný z dôvodu výrokov na adresu VAR po El Clásicu? Súťažný výbor totiž začal vyšetrovanie.

"Počul som niečo o vyšetrovaní, ale neobávam sa možného trestu. Viem, čo som povedal, ale neznepokojujem sa. Je tu komisia, ktorá rozhoduje o týchto veciach. Uvidíme."

Ako hodnotíš štart v Lige Majstrov?

"Získať v Lige Majstrov 9 z 9. bodov je dôležité. Museli sme začať dobre a vieme, že ani jeden zápas sa nevyhrá len tak. Dnes sme nehrali na adekvátnej úrovni, ale proti Juventusu sme hrali veľmi dobre. Vieme, že musíme hrať lepšie."

Prečo De Jong hral v strede obrany? Môže na tejto pozícii nastupovať častejšie?

"Lenglet v posledných dňoch odohral množstvo zápasov a mal menšie fyzické problémy. Preto sme De Jonga postavili do stredu obrany. Očakávali sme však, že hra bude prebiehať predovšetkým na súperovej polovici, tak ako v prvých 20 minútach. De Jong by nám za týchto podmienok pomohol vyvážať loptu a tvoriť prevahu. Na začiatku sa nám darilo, ale potom náš herný rytmus zoslabol a nakoniec som sa rozhodol pre zmenu. Vieme však, že Frenkie môže hrať aj na tejto pozícii, je to jedna z možností."

Akých chýb v hre ste sa dopustili?

"Podľa mňa je problémom to, že niekedy nedokážeme útočiť presingom. Ak to robíme, musíme to robiť všetci a mať vysoko vytiahnutú obranu, inak nechávame množstvo priestoru. V tomto smere sme mali veľa pochybností. V hre bez lopty sa musíme poriadne zlepšiť."

zdroj: fcbarca.com
foto: youtube.com

Diskusia

4 komentáre
2020-11-05 08:26:36
Koeman je asi slepý, alebo nedovidí cez celé ihrisko. Ako môže povedať, že Griezmann veľa pracuje pre mužstvo a je na tom dobre. Odkedy je v Barci nikdy na tom dobre nebol. Ešte nezahral kvalitný zápas, ako sa na hráča, ktorý stojí vyše 100 melónov patrí. Je neviditeľný a keď sa dostane do šance, nedokáže ani len trafiť bránku. Predať ho v najbližšom prestupovom termíne spolu s Messim.
2020-11-05 08:28:51
Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.