Zimné prestupové obdobie v roku 2021 je otvorené a médiá začínajú chrliť špekulácie týkajúce sa aj katalánskej Barcelony, ktorá však na prestupy nemá ani deravý groš. Otázkou zostáva, kto z klubu odíde. Adeptov je hneď niekoľko.

Carles Aleñá

Mundo Deportivo: Záložník odíde na hosťovanie do Getafe, hoci mal ponuky aj z iných klubov v Španielsku a Taliansku. Operácia môže byť definitívne dohodnutá už dnes.

Riqui Puig, Junior Firpo a Matheus Fernandes

Mundo Deportivo: Všetci títo zmienení hráči by mohli odísť z Camp Nou, ale buď o nich nemá nikto záujem alebo samotný hráč nechce z klubu odísť. Ak Barcelona nezarobí na predaji žiadneho hráča, v tomto januárovom prestupovom období neposilní klub nikto.

Oriol Busquets

Sport: Záložník môže byť prvým 'transferom' Barcelony B, pretože čoskoro sa vráti do hry po zranení. Busquets už trénuje so spoluhráčmi a jeho dojmy sú pozitívne. Je možné, že v nominácii sa ocitne ešte v priebehu tohto týždňa.

Antoine Griezmann

Sport: Barcelona nezvažuje predaj Francúza. Situácia hráča nie je najlepšia, ale klub s ním naďalej počíta. Barcelona popiera, že hráč bol ponúknutý na predaj. To, že Griezmann presedel takmer celý zápas proti Huesce na lavičke bolo výsledkom čisto športového rozhodnutia. Všetko sa môže zmeniť až po skončení prebiehajúcej sezóny, keď klub bude riadiť nové vedenie. Dokonca ani počas leta nebude jeho predaj jednoduchý vzhľadom na zložitú situáciu na prestupovom trhu. Je možné, že Barcelona bude musieť znížiť mzdy a až potom bude nútená k predaju Griezmanna.

Barcelona B

Mundo Deportivo: Rezerva Barcelony chce uvoľniť niektoré čísla v kádri a zaregistrovať nových hráčov. Prvým z nich by bol Sergi Rosanas, ktorý bol od leta vážne zranený, takže prišiel o číslo v kádri. V jeho prípade však nie je vylúčené, že odíde na hosťovanie. Číslo môžu dostať Ilaix Moriba a Nico González z juvenil A. Je potrebné mať na pamäti, že na ihrisku v zápase musí byť sedem hráčov Barcelony B, takže zaregistrovanie týchto hráčov by mohlo pomôcť mužstvu Garcíu Pimientu. V otázke prestupov je pre rezervu priorita posilnenie postu stopéra a hovorí sa napríklad o Rogerovi Rierovi. Klub zdôrazňuje, že všetky prestupy musia prebehnúť zadarmo a mzdy musia byť vyvážené. Zatiaľ sa zdá, že André Sala odíde do Sant Cugat a rokuje sa aj o odchode Carlosa Pola.

zdroj: mundodeportivo.es sport.es
foto: facebook

Diskusia

6 komentáre
2021-01-05 13:51:10
Jasne ze predaj griezmana není možný ved to by sme prerobili,???
2021-01-05 13:51:18
S tým Griezmannom je to riadna haluz. Do kedy ho tu budeme trpieť? Nové vedenie ho bude musieť razantne od prvého dňa tlačiť predaju. Už keď nič iné, tak nech aspoň ide hosťovať na pol roka v Januári a možno sa inde ukáže lepšie a v lete o neho bude väčší záujem. Nám tu vôbec nebude chýbať.