Riqui Puig sa vôbec nenachádza v plánoch trénera FC Barcelona a bolo mu povedané, aby z klubu odišiel na hosťovanie, kde by mal možnosť hrávať a futbalovo sa naďalej rozvíjať.

Ronald Koeman na včerajšej tlačovej konferencii pred zápasom s Granadou poslal Puigovi ďalší veľmi jasný odkaz, aby odišiel na hosťovanie. Počas tohto týždňa tak urobil Carles Aleñá, ktorý je už v Getafe na hosťovaní do konca prebiehajúceho ročníka, kde bude mať príležitosť hrať a ukázať, čo v ňom je.

Holanďan včera na tlačovke uviedol, že v kádri sú aj iní hráči, ktorí si do konca sezóny pod jeho vedením veľmi nezahrajú. Doplnil, že im bolo povedané, aby v januári odišli na hosťovanie do iného klubu, čo v Barcelone považujú za najlepšie riešenie: "Ramon Planes povedal hráčom, o ktorých si myslíme, že nedostanú dostatok minút, že pre nich by bolo najlepšie, ak by odišli, no nakoniec je to ich rozhodnutie," povedal Koeman.

"Bez toho, aby som niekoho menoval, pre niektorých z nich by bolo lepšie, aby odišli, získali skúsenosti a potom sa vrátili. Povedal som to aj v predsezóne: mladí hráči musia hrať. Nemôžu stráviť celú sezónu bez toho, aby hrali. Nie je to dobré pre nikoho," dodal, čím mal jasne na mysli aj Puiga. Carles Aleñá situáciu pochopil a odišiel do Getafe, kde môže napredovať.

Riqui Puig má v každom prípade iný názor a odmieta odísť. Záložník s klubom len nedávno predĺžil zmluvu do roku 2023, keď bola aktivovaná klauzula v jeho zmluve, ktoré to umožnila. Mladík však trvá na tom, že chce zostať na Camp Nou a dokázať trénerovi dokázať, že má na to, aby mu poskytol hrací čas. Za každú cenu chce triumfovať v Barcelone.

Na stole má množstvo ponúk a kluby o jeho služby majú záujem aj vo forme hosťovania do konca prebiehajúcej sezóny. Medzi nimi aj Real Betis, kde by mladík mal dostatok priestoru prezentovať svoje kvality a hrať pravidelne. Môžeme sotva očakávať, že by Koeman v Barcelone zrazu zmenil názor a Puig dostával viac šancí. Mladý záložník to ale vidí inak, hoci doteraz odohral len 78 minút.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

19 komentáre
Lukas Admin
2021-01-09 08:05:35
So všetkou úctou k Puigovi, je to už v poradí X-tý tréner, ktorý ho necháva sedieť na lavičke, podobne je to aj v repre U-21. V prvom tíme je už od sezóny 17/18, no stále nedokázal výraznejšie preraziť. Ak teda má talent, nech ide o hosťovačku a nech z Koemana urobí hlupáka tým, že všetkým vytrie zrak v inom drese. Je totiž jasné, že minimálne do konca sezóny si pod Koemanom ani neškrtne a presedí tak celú sezónu na lavičke vo veku, kedy by mal drať trávnik v každom zápase, nech napreduje. Ak je skutočne tak dobrý, tak sa z toho hosťovania určite vráti a bude úspešný aj na Camp Nou.
2021-01-09 08:05:38
Koeman si mysli.ze Pedriho zderie z koze...LL,CdR,LM...
raz,dva moze skoncit ako Fati.
Ale ten magor jesitny da radsej
sancu Moribovi,Fernandezovl...