Tento text je komentárom madridského denníka Marca.

Ronald Koeman poslal na trávnik v druhom polčase zápasu proti Celte Vigo zvyčajných náhradníkov s cieľom otočiť vývoj stretnutia. Ale neexistovala šanca, aby sa tak stalo. Náhradníci ako Puig či Braithwaite sa o to veľmi snažili, ale neúspešne. Útočník napríklad nedal čistú šancu na 2:1. Ďalší náhradníci ako Pjanić a Trincão - tí boli neviditeľní. Takáto to je úroveň lavičky FC Barcelona. Ronald Koeman musel sezónu odohrať v podstate len s 14. hráčmi.

Tréner Barcelony počas posledného víkendu využil všetkých 5 možností na striedanie, čo v jeho prípade nie je bežné a to len poukazuje na kvalitatívnu úroveň náhradníkov v kádri Barcelony. Dobrá základná jedenástka, 2-3 striedania a potom skupina hráčov, ktorá sa nevie presadiť. Vyhrať La Ligu s takýmto kádrom nie je jednoduché, hoci mužstvo spočiatku roka zaznamenalo fantastickú sériu zápasov. V dôsledku toho sa však káder unavil a do rozhodujúcej fázy koncovky vstúpil vyšťavený. Káder Barcelony viac urobiť nedokáže, ale o tom sa vedelo už v septembri, hoci mnohí na to už zabudli.

Víkendový zápas proti Celte Vigo pekne odrážal to, čo sa Barcelone prihodilo počas celej sezóny. Dobrý prvý polčas, v ktorom sa však nerozhodlo o zápase kvôli nepremeneným gólovým príležitostiam. Ak sa neukáže Leo Messi, vznikne z toho bordel. Potom prišla hrubá chyba dňa, ktorú tentokrát vystrúhal Ter Stegen. Vyrovnávajúci gól Barcelonu tvrdo zasiahol a tá v druhom polčase nebola schopná výsledok otočiť, najmä preto, že na lavičke nie sú žiadni hráči, ktorí by to dokázali. Niečo podobné sa stalo proti Celte, ale aj proti Levante či Granade. Trojica zápasov, ktorá Barcelone znemožnila ujať sa vedenia v tabuľke.

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2021-05-18 09:17:09
Barca už viac rokov opakovane zlyháva v zápasoch, ktoré rozhodnú sezónu. Deje sa to pri rôznom zložení zostavy, pri rôznych treneroch, evidentne je to hlbší problém.
2021-05-18 09:35:29
Veľmi výstižný článok. Veľa ľudí tu nadáva na hráčov a Koemana ale to, že máme zraneného Coutinha, Fatiho a v podstate je zázrak, že sme sa s takým úzkym a neskúseným kádrom dokázali dotiahnuť na čelo tabuľky. To že sme už von z hry o titul je len logické vyústenie situácie opísanej v článku.