Pravý obranca Barcelony podal v zápase proti Betisu zlý výkon a trénerský štáb rozhodol o tom, že v nasledujúcich dňoch bude s Američanom hovoriť. Cieľom je presvedčiť ho, aby podstúpil 'taktickú terapiu'.

Sergiño Dest sa prvýkrát v Xaviho ére objavil v základnej zostave, no bolo zjavné, že mu chýba zápasový rytmus. Určite nepodal výkon, aký sa od hráča Barcelony očakáva. Väčšina rozhodnutí v podaní Desta v zápase proti Betisu bola chybná ako v ofenzíve, tak aj v defenzíve. V žiadnom momente zápasu mu nefungovala spolupráca s Abdem na krídle a nepomáhal ani Nicovi v snahe prečísliť súpera. Prakticky nič mu nevychádzalo a to až do takej miery, že ho počas polčasu jedna z osôb v šatni nazvala "totálnym tupcom".

V druhom polčase sme mu darilo o niečo lepšie čítať hru po tom, ako dostal pokyny od Xaviho. S určitosťou mu pomohol aj príchod Ousmane Dembélého, ktorý dokázal rozhýbať hru na pravom krídle. Nič to však nemení na tom, že Dest  bol počas gólovej akcie Betisu úplne stratený. Brániť začal neskoro a keď sa Juanmi ocitol sám pred Ter Stegenom, pravý bek len pozeral, čo sa bude diať.

Vzhľadom na to všetko dospel trénerský štáb k záveru, že sa s Destom musí v najbližších dňoch porozprávať. 'Taktická terapia' má hráčovi pomôcť čo najskôr pochopiť nové herné koncepty. Ak sa reprezentant USA tejto príležitosti nechopí, od januára to bude mať len ťažšie, pretože Xavi bude mať k dispozícii už aj Daniho Alvesa, ktorý mať všetky automatizmy Barcelony v malíčku.

zdroj: as.com
foto: Shutterstock

Diskusia

7 komentáre
2021-12-06 16:46:34
Skôr by bolo dobre sa zamerať na ten čudný jav, že u nás hráči všeobecne po čase zabúdajú hrať futbal.
Dest nie je jediný.
Len aby Alves po mesiaci tiež nezačal upadať.
2021-12-06 16:46:41
Škoda , že nazavolajú ešte Rafu Markeza ten bude po taktickej stránke tiež lepší ako Garcia.