Je síce víkend, ale novinári chrlia špekulácie jedna radosť. Dnes vám v tomto súhrne ponúkame pestrú porciu noviniek z prestupového trhu, ktoré sa týkajú katalánskej Barcelony.

Samuel Umtiti

L'Equipe: Stopér chce z Barcelony odísť do klubu, v ktorom bude mať väčší priestor hrať. Jeho prioritou je transfer do Olympique Lyon, ktorý ho však nemá na prestupovom zozname. Situáciu Francúza monitoruje Girona a niekoľko klubov z Talianska ako Rím, Lazio či Fiorentina. Problémom je to, že Francúz nechce do Serie A.

Mo Salah

Britské média: Liverpool je pripravený predať útočníka za 75 miliónov eur. Finančné požiadavky Salaha sú však vysoké, takže bude ťažké, aby sa ho nejaký klub rozhodol kúpiť, hoci to zvažuje napríklad Real Madrid. Barcelona má záujem o hráča, ale až o rok, pretože by mohol prestúpiť zadarmo. V súčasnosti má dohodu s Lewandowskim a nebude meniť svoju prestupovú stratégiu.

Frenkie de Jong

The Athletic: Manchester United má záujem najať Toma Keana, ktorý pomôže s prestupovými rokovaniami. Angličania stále nepresvedčili Holanďana, aby súhlasil s prestupom na Old Trafford.

Jules Koundé

Fichajes.net: Nový majiteľ Chelsea investuje do transferov 200 miliónov eur. Klub počíta s príchodom 5-6 posíl. To znamená, že má peniaze na príchod Koundého, ale aj na Lewandowskeho, Dembélého či De Ligta. Všetci hráči sú spájaní s príchodom na Camp Nou.

Sport: Sevilla vie, že záujem Chelsea opadol. Barcelona sa skontaktovala s hráčom a s klubom a uvedomuje si, že uskutočniť prestup nebude jednoduché. Obranca má v každom prípade záujem prestúpiť na Camp Nou. Sevilla sa domáha 65 miliónov eur a Katalánci predstavia svoju ponuku po predaji televíznych práv. Ponuka ale nebude veľmi vysoká.

Ten istý denník okrem toho informuje, že o Koundého sa začal zaujímať Newcastle. Angličania sú ochotní zaplatiť toľko, koľko Sevilla požaduje, no stopér prestup do tohto klubu nezvažuje.

Mundo Deportivo: V hre o Koundého, ale aj o De Ligta či Koulibalyho bojujú kluby ako Barcelona, Chelsea, Sevilla, Juventus a Neapol.

Robert Lewandowski

Sport: Bayern sa pokúsil presvedčiť Lewandowskeho k zotrvaniu v klube prísľubom vybudovania silného kádra, ktorý bude schopný bojovať o triumf v Lige Majstrov, ale útočník už prijal rozhodnutie a nehodlá nič meniť.

Ousmane Dembélé

Sport: Chelsea sa pokúša zlanáriť Francúza peniazmi, ale k dohode zatiaľ nedošlo, pretože hráč je názoru, že z pohľadu športového projektu mu bude lepšie v Barcelone. Jedinými reálnymi možnosťami sú Barcelona, Chelsea a Bayern. Kataláncom však Dembélého prístup začína liezť krkom a Angličania kvôli tomu začínajú pochybovať. Nemci zatiaľ nepredstavili ponuku, pretože zastávajú názor, že čím viac času uplynie, tým lepšie.

César Azpilicueta, Marcos Alonso

Sport: Chelsea ocenila každého hráča na 13 miliónov eur, ale je ochotná rokovať. Oba prípady budú posudzované samostatne. Alonso dostal od Tuchela povolenie odísť, ale tréner nechce pustiť Azpilicuetu, takže znížiť cenu v jeho prípade bude náročné. Kapitán sa spočiatku spoliehal na to, že odíde zadarmo, ale teraz to vyzerá, že Barcelona bude musieť zaplatiť. Hráč už hovoril s trénerom a je pripravený predložiť aj žiadosť o transfer.

Ez Abde

Lions de l'Atlas: Villarreal prejavil záujem o krídelníka a môže za neho zaplatiť 8 miliónov eur. Barcelona v každom prípade preferuje, aby Abde začal predsezónu s prvým tímom, hoci takáto suma je lákavá, pretože Katalánci kúpili hráča za dva milióny.

zdroj: v texte
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2022-06-25 16:13:47
Zbavit se Umtitiho a Braithwaite to bude tvrdý oříšek. No pak ještě Neta, Puiga a Lengleta to už doufám půjde líp. No Barca našla páky na to, jak se vypořádat s finanční situací. Teď najít páky, jak se vypořádat s těmito naprosto nechtěnými hráči, co se drží přisáty k Barce, jak klíšťata.