Už 4. kolo Primera Division rozhodlo o tom, že vedúci celok na čele priebežného poradia má pred ďalšími tímami bodový náskok. Barcelonismo teší, že ide o Barcelonu.

Pred sezónou 2018/2019 sa v súvislosti s majstrovskými ambíciami spomínali predovšetkým tri tímy - Barcelona, Real Madrid a Atlético Madrid. Veľké oči mala aj Valencia, ktorá si brúsila zuby na konečnú aspoň tretiu priečku. Po 4. kolách majú Los Che za konte 3 body a pohybujú sa na konci tabuľky. Pritom hrali zápasy s nie práve silnými súpermi. V poslednom kole na domácom trávniku remizovali s Realom Betis Balompie 0:0.

Veľmi podobne sa darí aj Atléticu Madrid. Určite si všetci spomíname na slová Antoine Griezmanna, ktorý uviedol, že Atlético si pred Barcelonou vybral preto, lebo má zaujímavý projekt a chce vyhrávať tituly. Po 4. kolách La Ligy však Los Colchoneros majú na konte len 5 bodov za 1 výhru a 2 remízy. A 3 strelené góly. V poslednom zápase na Wanda Metropolitano remizovali 1:1. Pritom Eibar pred koncom zápasu ešte vyhrával. Zverencom Diega Simeoneho sa vstup do novej sezóny vôbec nevydaril. Na vedúcu Barcelonu strácajú už 7 bodov.

Pred štvrtým kolom La Ligy fanúšikovia očakávali najmä súboje Realu Madrid a Barcelony, pretože kluby po reprezentačnej prestávke zavítali do Baskicka, odkiaľ sa body vozia len ťažko. Realita naplnila očakávania a sme boli svedkami ťažkých zápasov a aj prvých strát bodov. Blaugranas svoj zápas na Estadio Anoeta zvládli a nad Realom Sociedad s dávkou šťastia vyhrali 2:1. Real Madrid na San Mamés v každom prípade prvýkrát v sezóne pustil perie a stratil 2 body, pretože s Athletic Bilbaom remizoval 1:1.

Situácia v tabuľke je jasná - Barcelona pred svojimi úhlavným rivalom v boji o ligový titul získala dvojbodový náskok už v 4. kole. Spomenieme ešte Celtu Vigo, ktorej sa z úvodu ročníka darí. V zajtrajšej dohrávke kola cestuje do katalánskej Girony a v prípade víťazstva sa bodovo dotiahne na Real. Z druhej strany tabuľky je obrovským prekvapením Villarreal. Žltá ponorka z troch zápasov získala len jeden jediný bod. Dnes o 12:00 zohrá zápas proti Leganes na výjazde - Leganes je o skóre pod Villarrealom a pôjde teda o nesmierne dôležitý duel.

zdroj: forcabarca.sk
foto: as.com

Messiking10

-18
2018-09-16 13:19:51

Uz od zaciatku je jasne ze la ligu mame istu

ximpp

2
2018-09-16 23:59:15

Tu jistotu ti asi závidíme všichni.

maros1

2
2018-09-17 08:16:47

No tak tému kto o koľko bodov vedie po štvrtom kole by som neotváral ani v alkoholickom opojení :)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.