Prezident FC Barcelona Josep Maria Bartomeu bol hosťom programu El Rondo, ktorý vysiela TVE Catalunya. Bartomeu v rozhovore komentoval viacero aktuálnych správ súvisiacich s FC Barcelona.

Griezmann

"Je to hráč Atlética Madrid, ktorý má platnú zmluvu. Páči sa mi, že veľkí hráči pôsobia v Španielsku, pretože to zvyšuje úroveň La Ligy a umožňuje to napríklad získať sponzorov. Ak by sa chcel Griezmann k nám pripojiť, musíme sa porozprávať s realizačným tímom, ale jeho meno v súčasnosti neberieme do úvahy. V tlači sa veľa špekuluje, ale na stole športového riaditeľstva nie je spis s menom Griezmann. Nevolal do Barcelony."

Ivan Rakitič

"Má platnú zmluvu a sme veľmi spokojní. V lete som sa s ním rozprával a povedal som mu, že keď sa nám podarí, porozprávame sa na tému vylepšenia podmienok zmluvy. Nehovorili sme spolu vzhľadom na kalendár a keďže máme určitú mzdovú politiku, nie je to jednoduché. Budeme však rokovať. Je to veľmi dôležitý hráč a každým rokom je čoraz lepší."

Samuel Umtiti

"Predĺžili sme s ním zmluvu po Majstrovstvách sveta a zostávajú mu 4 roky. Téma Umtiti neexistuje. V súčasnosti sa musí plne zotaviť zo zranenia. Chceme mať najlepších možných hráčov. Prítomnosť Umtitiho a Lengleta na pozícii ľavákov obrancov nám dáva garanciu. Chcel by som, aby zostal."

Neymar a Dembélé

"Príchod Neymara nie je možný, pretože máme iný športový projekt s Dembélém a Coutinhom. Sme spokojní s hráčmi, ktorých máme. Dembélé je v súčasnosti na vyššej úrovni ako Neymar. Okrem toho je dobrý profesionál. Je mladý a prestúpil do veľkého klubu. Nie je to jednoduchá situácia, ale už sa adaptoval. Je oveľa lepším hráčom ako Neymar."

Philippe Coutinho

"Je to skvelý hráč. V Barcelone sa nehrá jednoducho. Philippe má dôveru trénera. Sme s ním spokojní. Má platnú zmluvu a zostane v klube, jedine žeby niekto vyplatil jeho odstupnú klauzulu. Spoliehame sa na neho, pretože je to rozdielový hráč."

Cristiano Ronaldo

"Raz som povedal, že jeho odchod nebol pre La Ligu priaznivý. Z toho dôvodu, čo to znamená, nebola to dobrá správa. Súperíme s Premier League a najlepší hráči by mali hrať u nás."

Tri trofeje Realu Madrid v Lige Majstrov

"Gratuloval som Florentinovi Perezovi, je to zdvorilosť medzi klubmi. Je to rekord a veľmi dôležitý úspech. Dúfam, že takýto kúsok sa podarí v budúcnosti aj nám."

Real Madrid

"Nemá šťastie, pretože v La Lige zaostal a vypadol z Copa del Rey aj Ligy Majstrov. Real sa reorganizuje, privedie nových hráčov a opäť bude veľkým tímom. Čo ak by sa niečo podobné stalo Barcelone? S určitosťou by nastal veľký zmätok. Nechcel by som odstúpiť, len by som vyjasnil, ako by som reorganizoval mužstvo."

Frenkie de Jong

"Urýchlili sme postup, pretože sa vyskytlo veľa špekulácií o inom tíme, ktorý ho chcel. Prestup sme chceli uzavrieť v júli, ale urobili sme to rýchlejšie, pretože sme boli pod veľkým tlakom."

Matthijs de Ligt

"Je to veľmi dobrý a mladý hráč s vyzretou hrou. Jeho štýl pasuje do Barcelony."

Prestupy klubu

"Konajú sa každý rok. Máme hráčov na hosťovaniach a v máji uvidíme, čo urobíme. Tieto veci riešime každú sezónu. Niektorí hráči odídu, ďalší prídu. Klub má ročný rozpočet a jeho finančný výsledok je dobrý. Nemusíme naliehavo získavať financie a chceme mať konkurencieschopný tím."

Gerard Piqué

"Hrá veľmi dobre. Mám s ním skvelý vzťah, nedávno sme boli na večeri. Dokumentárny film o Griezmannovi je súčasťou futbalového predstavenia. Už sme o tom hovorili a neprekážalo mi to. Jeho slová o majetku Espanyolu boli vtipné a boli vyslovené v programe tohto žánru."

Leo Messi

"Musíme sa porozprávať. Všetci by chceli, aby bol s Barcelonou spojený celý život. Pred koncom prezidentského obdobia s nim chcem podpísať novú zmluvu. Nikdy by z klubu neodišiel. Aj kedy jeho odstupná klauzula bola len jedno euro, zostal by."

Riqui Puig ako člen prvého tímu už v budúcej sezóne?

"Ešte neviem, čo s ním bude. Je jedným z najlepších hráčov v našej akadémii."

Treble

"O takýchto veciach ani nesnívate. Je úplne jedno, kto bol prezidentom, pretože podstatný je klub. Dúfam, že vybojujeme treble."

Guardiola

"Trénuje Manchester City a má dlhodobú zmluvu. Mal by sa vrátiť ako tréner v deň, keď odíde Messi."

zdroj: marca.com
foto: fcbarcelona.com

freerider22

top komentár
48
2019-04-16 09:30:31

Dembele.. myslim, ze este nie je lepsi ako Neymar, ale ked bude makat, tak moze byt... Neymar ma vyrovnanejsie vykony

ximpp

7
2019-04-16 09:36:26

Přesně tak, Ney je jediný hráč současnosti, který se herně trochu blíží Messimu, jeho kontrola míče je skvělá, bohužel má v hlavě nas.á.o a zradil nás, aby si finančně pomohl, k nám už nemůže přijít, zrádce nesmíme brát zpátky.

LaBrie

8
2019-04-16 11:00:24

Nechcem ti protirecit, ale mne Messiho v sucasnosti najviac pripomina Hazard. Ked ho sledujem v zapasoch, velmi mi jeho styl, pohyb a dribling pripomina zrovna Lea.....

ximpp

3
2019-04-16 11:09:50

Jo, je velice dobrý, má životní formu, ale vzpomeň třeba na zápasy proti nám, tam byl docela marný.

Vladinko

1
2019-04-16 13:01:20

Myslím si, že ak by hral za Chelsea v tých zápasoch proti Barcelone Messi, tak by bol za Chelsea rovnako márny ako hazard..ofenzíva Chelsea má/mala jedného top hrača, to pre top tím nie je problém postrážiť (vid Messi v argentine).. Celkovo majú ten káder dosť čudne vyskladaný, hlavne túto sezónu ešte horšie ako minulú

Sheva7

23
2019-04-16 09:48:11

Tak tak Dembele je super hrac ,ale Neymar je lepsi kto tvrdi opak klame sam seba

jokerito

25
2019-04-16 10:37:35

povedal v sucasnosti. V sucasnosti ked je Neymar o barlach, tak to v podstate plati :)

barcelonista29

18
2019-04-16 09:51:48

Že sa nad jeho vyjadrením pozastavujete :D ako prezident musí brániť hráčov v klube a tvrdiť o nich, že každý jeden z nich patrí medzi najlepších.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.