Katalánsky denník Mundo Deportivo tvrdí, že Barcelona má záujem o kúpu útočníka Red Bull Salzburg. Karim Adeyemi v súčasnosti hráva v druhej rakúskej lige. Blaugranas ho porovnávajú s Ansu Fatim.

Mnohé kluby v súčasnosti začínajú nakupovať mladých hráčov namiesto hotových hviezd, pretože s týmito prestupmi sú spojené ďaleko nižšie náklady. Barcelona má vo svojom tíme hráčov ako Jean-Clair Todibo, Moussa Wagué, Ronald Araujo či Pedri, ktorý bude naďalej pôsobiť v Las Palmas, no už ako hráč FC Barcelona na hosťovaní. K tejto skupine mladíkov sa čoskoro môže pripojiť 17-ročný Karim Adeyemi, na ktorého príchode trvá riaditeľ mládežníckeho futbalu v Barcelone Patrik Kluivert. Adeyemi je hrotovým útočníkom, ktorý hráva v FC Liefering, rezerve Red Bull Salzburg. Nemec často trénuje s prvým tímom a nastupuje v mládežníckej Lige Majstrov. Práve kvôli svojim výkonom na tomto turnaji vzbudil záujem mnohých špičkových klubov.

V každom prípade aj tento možný príchod má jeden háčik a tým je cena. Salzburg mladíka kúpil za 3,5 milióna eur len v roku 2018 a teraz ho chce predať aspoň za 8 miliónov eur, čo je na 17-ročného futbalistu veľmi vysoká cena. Katalánsky denník na druhej strane informuje, že mladík má za sebou aj pôsobenie v Bayerne Mníchov. Keď mal chlapec len 10 rokov, Bayer sa ho rozhodol kvôli problémom s disciplínou predať. Aj napriek tomu sa ho Bavori o niekoľko rokov pokúsili získať naspäť, no nepodarilo sa. V súčasnosti sú hodnotenia útočníka veľmi pozitívne. Môže hrať v strede útoku, ale aj na pravom krídle. Zároveň je ľavákom. Mundo Deportivo tvrdí, že niektoré osoby z Barcelony ho porovnávajú s Ansu Fatim. Stále však platí, že nemecký hráč vrcholový futbal doposiaľ neokúsil.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

mikimi122

5
2019-10-15 16:36:00

Pri tých 8 M by to bol už aj risk, ale myslím, že by sa aj mohol vyplatiť. Nemám ho napozeraného, ale v tích videách čo som si ho len tak pozrel hral na 17- ročného chalana veľmi dobre. Je rýchly, strelu ma celkom slušnú a vie aj rýchlo rozmýšľať na trávniku. Takýto risk sa nám možno aj viac oplatí ako utrácať zase milióny ako za Dembeleho a Coutinha. Aj u tých dvoch všetci dobre vieme ako sa nám vyplatila stávka na istotu ...nijako.

Didalop

-11
2019-10-15 18:48:04

Naco? U nas je tucko a bude tu do konca zmluvy... A potom este predlzi. Aj ked len zavadzia.

Milan87

7
2019-10-15 19:08:18

A tie voleje za neho budes pálit asi ty že???
Tucko??? Trochu úcty by ti nezaskodilo

Didalop

-3
2019-10-15 20:03:50

No vies. Videl si dva zapasy tuto sezonu a hodnotis... Uctu? Podvodnikovi, simulantovi, klamarovi??? Zaco? Za milion teatralnych padov za zapas, za hulakanie na rozhodcu, za dozadovanie sa faulu ci penalty za kazdu cenu. Je to vzor pre mladez. Ale ked to urobi Kristian, tak vtedy hulakas v prvej rade, aky je to smrad. Ale ze taky smrad podvadza u nas je ok, ze? Chod radsej na nocnu milanko.

Milan87

4
2019-10-15 20:06:03

Už som na nocnej. Já si skor pamatam jeho góly. Nakoniec to je to prečo tu hraje.

Vladinko

0
2019-10-15 19:10:39

Bayerne Mníchov. Keď mal chlapec len 10 rokov, Bayer sa ho rozhodol kvôli problémom s disciplínou predať.

Tak bol v bayerne alebo v bayeri leverkusen?

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.