Luis Rubiales, prezident Španielskej kráľovskej futbalovej federácia, poskytol rozhovor pre rozhlasovú stanicu Cadena COPE. Diskutovalo sa o zmenách v španielskom superpohári a v Kráľovskom superpohári.

Superpohár v Saudskej Arábii

"Musíme byť pripravení na kritiku, pristupovať k nej slušne a s rešpektom. Odpovedali sme na všetky otázky 25-30 novinárov a mal som z toho dobrý dojem. Náš postoj je jasný a odchádzal som odtiaľ celkom spokojný."

"Rokovali sme so Saudskou Arábiou, boli sme otvorení aj iným krajinám v tom regióne a na iných kontinentoch. V 6.-7. týždni sme dospeli k dohode. Som vďačný vláde, ktorá nám dala plnú slobodu. Povedali sme, že naše rozhodnutie bude zodpovedné a že budeme dodržiavať pravidlá, na ktorých sme sa dohodli."

Práva žien

"Princ Bin Faisal a minister športu vysvetlili, že v posledných rokoch zaviedli plán na zmenu kultúry a otvorenie hraníc. Môžeme im pomôcť alebo to zablokovať, no rozhodli sme sa pre prvú možnosť. Európanky tam môžu vycestovať bez akýchkoľvek obmedzení. Ženy môžu bez problémov vstúpiť na štadión a sadnúť si tam, kam budú chcieť."

"Majstrovstvá sveta 1982 boli Španielsku pridelené ešte v roku 1964, kedy ženy museli prosiť o povolenie, aby si mohli otvoriť účet v banke. Futbal otvára hranice. Musíme vštepovať hodnoty a zdravý rozum a v futbal v tomto smere v žiadnom prípade neškodí. Čím viac rôznych akcií, tým lepšie a ženy budú mať nakoniec také isté práve ako muži."

Kam pôjde zisk?

"Všetky peniaze pôjdu na neprofesionálny futbal a na plážový futbal, futsal a ženský futbal... Ženský superpohár chceme zorganizovať prv v Španielsku, potom sa môže presťahovať, téma je otvorená. V Arábii nemajú žiadny problém s tým, aby sa zorganizoval spolu s mužským superpohárom. Je to možnosť do budúcnosti."

"Firme Kosmos sme od začiatku povedali, že za jej služby nebudeme platiť, hoci sa s nami kontaktovali oni. Neviem, či im niečo zaplatí Saudská Arábia."

VAR

"Zorganizovali sme konkurz pre firmy prevádzkujúce systém VAR a legálne sme jednu z nich vybrali. Nepochybujem, že súčasná je lepšia od predchádzajúcej, pri kontrole ofsajdovej línie neexistujú žiadne mŕtve miesta."

Výkop El Clásica

"El Clásico sa nemôže odohrať o 13:00, bolo by to možné počas víkendu, ale nie v strede týždňa."

Prenosy Copa del Rey

"Ukážeme, čo ukážeme. Existuje veľa možností, nielen televízia. Vysvetliť to musí firma Mediaset. Ak to umožnia niektoré okolnosti, niektoré zápasy môže predať firme Mediapro."

zdroj: Cadena COPE
foto: twitter

Pigue

10
2019-11-12 11:28:47

Preco by nemohlo? Ved sa prisposobujeme cinanom a ti vtedy maju vecer. Kaslat na nejakych miestnych fanusikov

Teo07

10
2019-11-12 11:30:08

Futbal je v dnešnej dobe ťažký biznis. Ale silne verím, že tento nezmysel neprejde, aj keby sa mal zrútiť celý ázijský trh.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.