Katalánsky denník Sport vyspovedal Daniho Malla a Irioma Gonzáleza, bývalých zverencov Quiqueho Setiéna v CD Lugo. Hráči poukázali predovšetkým na držanie lopty, ktoré je najdôležitejším aspektom taktiky nového trénera FC Barcelona. Odpovedali aj na otázky týkajúce sa súkromného života Setiéna.

Dani Mallo a Iriome González sú bývalými zverencami Quiqueho Setiéna v CD Lugo. Prvý z menovaných už zavesil kopačky na klinec a druhý ešte stále hráva za Lugo. Tréner z Galície viedol tento klub až 6 sezón.

Na prvom mieste boli ľudia

Aký bol teda prístup Setiéna k hráčom v šatni?

"Spomínam si, že jednou z vecí, ktorú som si po príchode do Lugo všimol, bola vzájomná úcta vo vnútri šatne. Najdôležitejšie bolo spoznať sa prv ako ľudia a až potom ako futbalisti," spomínal González.

"Keď som sa pripojil k tímu, bol som už veterán. Quique mi na začiatku povedal, že my, brankári, sme tými, ktorí začínajú s výstavbou akcií, musíme veľmi často zasahovať a hrať po zemi. Pokiaľ by sme urobili chybu, on za to prebral zodpovednosť. Stalo sa to neraz," dodal Mallo.

"Quique nie je z pohľadu futbalu len chorý, ale takisto je posadnutý držaním lopty," povedal Iriome. Záložník pôsobil pod Setiénom len jednu sezónu, ale na to obdobie si spomína veľmi dobre. "Bol to fantastický rok. Naučil som sa veľmi veľa a navyše som si užil množstvo zábavy. Boli zápasy, počas ktorých som si myslel, že súperovi uštedríme výprask. Boli sme lepší takmer vo všetkých zápasoch aj napriek tomu, že sme mali v lige takmer najnižší rozpočet," dodal.

Aký je Setién v súkromí?

Denník sa bývalých zverencov pýtal aj na to, aký bol tréner mimo trávnik. Či mal k hráčom bližšie alebo si zachovával odstup.

"Počas prvého roku v klube som mal vážne osobné problémy. Setién sa tým okamžite zaoberal a ponúkol mi svoju pomoc. Môžem mu za to len poďakovať," priznal Mallo.

"Noví hráči a tí, ktorí nepochádzali z Luga, bývali väčšinou v jednej časti mesta. Často sme sa stretávali na raňajkách v nejakom podniku a Quique sa k nám pripojil. Tréneri nemajú k hráčom zvyčajne takto blízko, ale on bol iný, bol jedným z nás," uviedol González.

"Spolu so Setiénom sme fanúšikmi šachu a často sme spolu hrávali. Obľubovali sme to do takej miery, že raz môjmu synovi daroval knihu o šachu," povedal brankár. "Takisto sa staral o naše rodiny, po zápasoch často pozýval našich blízkych na tréningy, prišla aj jeho dcéra," pokračoval.

"Pamätám ako sme po skončení jeho posledného zápasu v Lugo [proti Girone; pozn. red.] zostali na trávniku. Oficiálne to nebolo potvrdené, ale vedeli sme, že odchádza. Chcel som sa k nemu prihovoriť, ale trochu som sa hanbil. Vtedy prišiel ku mne a poďakoval mi. Dotklo sa ma to, mal som slzy v očiach," dodal záložník.

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona.com

The_DoctoR

-4
2020-01-19 11:36:45

Tak snad se nestane jako za Valverdeho, ze nas nekdo v tomhle prehraje...

MessiGOAT

0
2020-01-19 13:18:27

No ačkoliv vím, že je držení míče součástí naší filozofie.. Ale nemůžu říct za sebe, že by to byla nejlepší taktika, kolikrát jsme hráli proti soupeřům co hráli tzv beton, autobus, co zalezli a v 10 proti nám bránili. Na co nám bylo držení míče 70:30? Když jsme nic moc nevymysleli? A spíše jen dobývali hradbu... A kolikrát si jen na půlce prihravali....
Ta filozofie potřebuje značné vylepšení

MessiGOAT

7
2020-01-19 13:20:34

Mě se nejvíce líbila naše hra z druhé poloviny sezóny 14/15 (poslední treble) to byla tiky taka z části a z části hra na brejky a rychlý přechod do útoku mezi MSN

Milan87

4
2020-01-19 14:12:02

To s nami boli ešte xavi a iniesta....

Chepablo

-1
2020-01-19 14:16:01

Nech mu dajú jednu na striedačku, podrží si ju v podpazuší :)))))

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.