Francúzska rozhlasová stanica RMC Sports zorganizovala hlasovanie o najlepšieho dribléra v histórii futbalu. Víťazom sa stal Lionel Messi, ktorý vo finále tesne porazil Ronaldinha.

Fanúšikovia na internete vybrali najlepšieho dribléra v histórii futbalu a to na základe pravidiel vyraďovačky. Vybraných bolo 32 hráčov a rozhlasová stanica zostavila špeciálny pavúk, v ktorom sa ocitli ako futbalové hviezdy súčasnosti, tak aj minulosti. Messi na ceste do finále porazil takých hráčov ako Dennis Bergkamp, Kaká, Zinedine Zidane a Ronaldo Nazario a vo finále čelil Ronaldinhovi. Po tvrdom a naozaj vyrovnanom súboji vyhral Argentínčan, ktorý získal 50,7% hlasov a Brazílčan 49,3%.

Ronaldinho na svojej ceste do finále vyradil Hakima Ziyecha, Arjena Robbena, Johana Cryuffa a svojho rodáka Neymara. Stojí za zmienku, že Johan Cruyff získal v osemfinále viac hlasov ako Cristiano Ronaldo. Portugalčan však v predchádzajúcom kole vyradil Rivalda a iný hráč Barcelony Ousmane Dembélé prehral s Edenom Hazardom. Túto anketu je však potrebné brať s rezervou, keďže v osemfinále sa napríklad stalo, že Diego Maradona vypadol s Riyadom Mahrezom...

zdroj: RMC
foto: RMC

Diskusia

6 komentáre
2020-03-28 08:15:55
Ronaldo lepsi nez Hazard? Mahrez lepsi nez Maradona? Neni mozne.
2020-03-28 08:35:20
Myslím, že Maradona se měl možná dostat až do finále. To s tím Mahrezem je fakt ubohost :D.