Marc Bartra poskytol rozhovor pre portál WhoScored.com, v ktorom si zaspomínal aj na svoje dobrodružstvo v Barcelone či na svojich bývalých spoluhráčov.

Karanténa

"Máme skupinu na Whatsappe s ostatnými hráčmi a každodenne si píšeme. Máme špeciálny plán na udržanie formy a chceme sa vrátiť čo najrýchlejšie!"

Futbalové začiatky

"V mojej prvej sezóne v profesionálnom futbale som hral v záložnej línii. Je to iná pozícia, ale cítil som sa dobre a s postupom času čoraz lepšie. V Barcelone sa držanie lopty na nohe a technika trénuje od detstva. Hra v mládežníkoch tímoch Barcelony bola pre mňa odrazovým mostíkom v rozvoji a zdokonalení mojich schopností."

Hra Barcelony

"Mužstvo Barcelony je stvorené na držanie lopty, takže je veľmi dôležité, aby ste ju po jej strate čo najrýchlejšie získali. Musíte mať rýchlych obrancov a predvídať pohyb súpera. Osobne rád bránim v situáciách jeden na jedného. Dôležitá je rýchlosť na prvých metroch."

Piqué a Ramos

"Je mi cťou, že som v reprezentácii mohol hrať s Piquém a Ramosom, patria medzi najlepších obrancov v histórii futbalu. Veľa som sa od nich naučil. Či sa vrátim do reprezentácie? Na to sa musíte spýtať Luisa Enriqueho, on o tom rozhoduje."

Messi

"Hrať s Messim po celé tie roky bola takisto poctou. Je to najlepší hráč v histórii. Vďaka tomu, že som s ním trénoval a hral, naučil som sa veľmi veľa."

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.