Lionel Scaloni, tréner reprezentácie Argentíny, poskytol rozhovor pre rozhlasovú stanicu Cadena SER, v ktorom hovoril o možnom prestupe Lautara Martíneza do Barcelony. Zároveň vyhlásil, že to, že Lionel Messi nemá titul majstra svete, nemôže znížiť úroveň jeho hry.

Martínez pripomína Suareza

"Je mladým hráčom s neuveriteľným potenciálom, silou a túžbou po úspechu. Martínez je hráčom podobným Luisovi Suarezovi, obaja sa vedia pohybovať v pokutovom území a stratená lopta je pre nich neznámy pojem. Je hráčom, ktorého by všetci chceli mať vo svojom mužstve."

Messi, Suarez, Lautaro a Griezmann by mohli hrať spolu

"Barcelona v istom období hrala s Neymarom, Suarezom, Messim... Je možné to urobiť za predpokladu, že hráči budú odhodlaní. Tréner by sa mal vždy snažiť vsadiť na najlepších hráčov."

Spolupráca Messiho s Martínezom

"Rozumejú si dobre, už spolu hrali. Čím viac budú spolupracovať, tým je to pre Argentínu lepšie. Všetci by sme to chceli, ale Martínez urobí to, čo je najlepšie pre neho. Neviem, či je jednoduché dostať ho z Interu, ktorý je veľkým klubom a má silného prezidenta. Uvidíme, čo sa stane so Suarezom a či Setién vsadí na túto trojicu."

Koniec kariéry v prípade Lea Messiho

"Poznáme sa veľmi dobre. Sprevádzal som ho na šampionáte v roku 2006 a máme veľmi dobré vzťahy. Sme hrdí na to, že ho môžeme trénovať. Messi je najlepší v histórii. Videl som ako trénuje, videl som, čo robí a vôbec o tom nepochybujem. Už to dokázal a má ešte čas, aby ukázal viac. Okrem toho je fantastický človek. Keď ukončí kariéru, všetci budeme ľutovať, že ho už nemôžeme sledovať v akcii, nielen Argentínčania, ale celý svet. Messiho v rodnej krajine milujú."

Bez titulu majstra sveta

"Ak by Iniesta nestrelil ten gól v 116. minúte, už by nebol tak dobrý? Bol by rovnako úžasný. Argentína prehrala finále šampionátu v 118. minúte."

Messiho všestrannosť

"Messi hral ako deviatka, na pravej strane, je tak dobrý, že môže hrávať na každej pozícii. Mohol by hrať ako záložník a byť najlepším v histórii, pretože nestráca lopty. Skvelí hráči budú vždy skvelí a on je najlepší. Dúfam, že bude hrať aj ďalej a dá šťastie Argentínčanom aj iným. Sledovať ho v akcii je potešením."

zdroj: Cadena SER
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.