Médiá v Španielsku dnes priniesli informáciu, že Ivan Rakitić dostal povolenie od Barcelony na odchod do FC Sevilla. Jedinou podmienkou je prestupová suma - Andalúzania musia za transfer zaplatiť aspoň 10 miliónov eur.

Telenovala s návratom Ivana Rakitića do Sevilla píše svoju ďalšiu časť. Ešte nedávno Katalánci požadovali od Andalúzanov 20 miliónov eur, čo pre tento klub znamenalo nedosiahnuteľnú sumu. Klub zo Sánchez-Pizjuán totiž nemá voľné finančné prostriedky na prestupy.

Madridský denník Marca v každom prípade informuje, že Barcelona urobila voči Sevilli gesto a znížila svoje požiadavky na polovicu. Teraz očakáva iniciatívu zo strany Seville, aby sa začali rokovania vo veci transferu. Ale aj to je problém. Sevilla nechce za služby Chorváta zaplatiť viac ako 5 miliónov eur - za takúto sumu sa im podarilo kúpiť Fernanda pred rokom. Rakitić by okrem toho musel súhlasiť so znížením svojho platu.

Mundo Deportivo píše, že Rakitić si je vedomý faktu, že v najbližšej sezóne ho Barcelona môže v kádri odstaviť na vedľajšiu koľaj. Do mužstva prišiel Pjanić, zrejme zostane aj Arturo Vidal a pozícia Frenkieho de Jonga silnie. Plány Chorvátovi komplikuje aj skvelý rozvoj Riquiho Puiga a k mužstvu sa pripojí aj Pedri. To všetko môže mať vplyv na minúty Chorváta. Na ťahu je v každom prípade Sevilla.

zdroj: marca.com mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

10 komentáre
2020-08-02 17:02:29
10 mega je vela? :D :D zbohom 70 mega ktoré sme mohli získať dva roky dozadu od PSG ..
2020-08-02 17:06:09
To je fakt zúfalé! A to po MS 2018, mohol ísť za 70M do Juve/PSG. :D
Nech tých 10M Barcelone teda splácajú. :)