Kríza spôsobená pandémiou koronavírusu mala na ekonomickú situáciu v katalánskom klube nepríjemný dopad. Barcelona plánuje počas letného prestupového obdobie posilniť káder prvého tímu, ale nemá na to finančné zdroje. Musí tak predať časť kádra. Cieľom Blaugranas je speňažiť odchod minimálne šestice hráčov.

Odchod týchto hráčov pomôže klubu získať finančné zdroje na nákup nových posíl a zároveň odľahčí rozpočet aj z pohľadu platov. Rokovania v súčasnosti už prebiehajú. Katalánsky denník Sport tvrdí, že z klubu odídu Todibo, Braithwaite či Rafinha, no najväčší príjem si Barcelona sľubuje z odchodu Philippeho Coutinha, ktorý chce pokračovať vo svojej kariére v Anglicku. Rokovania sú v pokročilom štádiu, ale o ničom ešte nie je rozhodnuté. Katalánci sa zároveň neponáhľajú, ale dúfajú, že už počas nasledujúceho týždňa sa im podarí 2-3 prestupy uzatvoriť. V prípade Coutinha je klub optimistický a verí, že sa hráča podarí predať.

V každom prípade to nebude jednoduché. Junior Firpo je dostupný na prestupovom trhu a Barcelona verí, že ho možno začlení aj do nejakého iného transferu - napríklad do príchodu Lautara Martíneza na Camp Nou z Interu. Junior Firpo podľa médií súhlasil s prestupom do talianskeho klubu. Horšie to je so Samuelom Umtitim. Barcelona mu už oznámila, že v budúcej sezóne priveľa šancí nedostane a tak si má pohľadať iný klub. Francúzsky obranca však odmieta odísť napriek tomu, že o jeho služby prejavili záujem kluby z Talianska. Umtiti chce zostať v Barcelone a v súčasnosti si lieči zranené koleno.

Komplikovaná situácia je aj v prípade Rakitića. Katalánci znížili svoje očakávania na polovicu, ale s kupcom je problém. Sevilli sa aj 10 miliónov eur zdá veľa, hoci záložník súhlasil so znížením platu. Práve vysoký plat je bolehlavom pre vedenie Blaugranas. Ďalším hráčmi na predaj sú Semedo a médiá tvrdia, že dokonca aj Dembélé. Semedo má ponuky na prestup, je možné že nakoniec odíde. Iné je to v prípade Dembélého, ktorého Barcelona chce predať minimálne za 90 miliónov eur a to je v za súčasných podmienok na prestupom trhu nemožné. Predávať však musí, pretože inak nebude mať zdroje na príchod posíl.

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
kluc Premium
2020-08-05 11:58:18
Ked to čítam smutné je, že nikto v klube za tie finančné straty neberie zodpovednosť a naozaj pevne dúfam že sa poučili s tými platmi a príde generácia ktorá opäť bude chcieť v prvom rade za Barcelonu a nie za peniaze...
2020-08-05 12:01:01
Rozlúčte sa s tým že Dembelého predajú .... nepredajú ho pretože by Dortmundu museli zaplatiť ďalších 20 miliónov EUR