Prinášame vám ranný prehľad španielskych športových novín. O čom píšu Mundo Deportivo, Sport, L'Esportiu, Marca a AS? Čítajte nižšie.

"Riqui: krst v Lige Majstrov" - Mundo Deportivo informuje, že odchovanec Barcelony môže debutovať v európskych pohároch už túto sobotu v súboji o všetko s Neapolom. Puig zahral v základnej zostave v 5. z posledných 7. zápasov La Ligy a reagoval na dôveru Setiéna. Denník umiestnil na titulku fotografiu z finále Ligy Majstrov 2006, na ktorej je mladý záložník, jeho otec a brat. Josep Maria Bartomeu reagoval na výroky prezidenta SSC Neapol týkajúce sa sanitárnej bezpečnosti na Camp Nou. Prezident Barcelony uviedol, že De Laurentiisove vyjadrenia sú poplašnou správou. Koniec sna v prípade Getafe, ktoré prehralo s Interom v Európskej lige po góloch Lukaku a Eriksena. Zidane nevzal Bale‘a a Jamesa na zápas s Manchestrom City. Alejandro Bergantinos bol predvolaný políciou v súvislosti so situáciou vo Fuenlabrade. Jon Rahm má v úmysle opäť získať post jednotky na prvom veľkom turnaji po prestávke zapríčinenej pandémiou koronavírusu. Rafa Nadal bude prítomný v Ríme a Roland Garros nie je istý.

"Do útoku!" - Sport pripomína, že do zápasu Barcelony s Neapolom zostávajú už len dva dni. Quique Setién nechce špekulovať o výsledku. Tréner vyskúša rozostavenie 3-5-2 v prípade, ak sa Griezmann nestihol zotaviť, ale nakoniec zrejme vsadí na 4-3-3 s tridente. Tréner počíta sa s tým, že mužstvo rozhodne o výsledku v prvom polčase a odohrá dobrý zápas, ktorý zvýši sebadôveru v tíme. Denník tvrdí, že dôvodom pre optimizmus je to, že Barcelona už 12 rokov v rade postúpila do štvrťfinále. Vicente Moreno bol predstavený ako nový tréner Espanyolu a povedal, že je tam, kde chce byť. Zidane odstavil Bale'a zo zápasu s Manchestrom City, podobne ako Jamesa. Koniec európskeho sna pre Getafe. Sevilla dnes zabojuje s AS Rím o štvrťfinále Európskej ligy.

"Bolo mu to súdené" - L'Esportiu pripomína, že Luis Suarez nemal odohrať rozhodujúcu fázu Ligy Majstrov, ale pandémia mu dala šancu stať sa legendárnym strelcom. "Chcem byť na miestach, ktoré vyžadujú veľa, kde sú vážne ciele," uviedol Vicente Moreno počas prezentácie v Espanyole. Futsalový tím Barcelony predstavil nové posily. Denník píše aj o vážnej nehode na cyklistických pretekoch v Poľsku, na ktorých bol jedným z poškodených aj Edu Prades.

"Zidanov tím" - Marca informuje, že tréner Realu vsádza na tých, ktorým dôveruje a Bale'a a Jamesa odstavil na vedľajšiu koľaj. Do Manchestru nevycestujú. Sergio Ramos, ktorý nemôže nastúpiť kvôli suspendácii, poletí s mužstvom, aby ho stmelil. Denník informuje o maximálnom treste pre 'EuroGeta'. Lukaku strelil gól za Inter, Molina zahodil pokutový kop, ktorým mohol vyrovnať a konečné skóre pečatil Eriksen. Sevilla na ceste po šiesty titul z Európskej ligy. Mužstvo Julena Lopeteguiho má ambície a s rešpektom pristupuje k zápasu s Rímom vo 'svojej' súťaži. Polícia zasiahla v záležitosti Deportiva s Fuenlabradou a predvolala Bergantina, aby vypovedal.

"S Benzemom veľmi opatrne" - AS cituje výrok Aymerica Laporteho z rozhovoru, v ktorom francúzsky obranca priznal, že zajtrajšia návšteva Realu Madrid v Manchestri predstavuje výzvu. Hráč The Citizens taktiež uviedol, že Zidane je výnimočný, pretože vyhral všetky trofeje v tak krátkom čase, čo je šialené a uviedol, že Guardiola zmenil moderný futbal a je referenčným bodom na svetovej úrovni. Bale a James zostávajú v Madride, za to Ramos vycestuje do Manchestru. Inter ukončil sen Getafe. Molina za stavu 0:1 zahodil pokutový kop. Denník informuje, že Sevillu, ktorá nehrala už 2 týždne, čaká výzva v zápase s Rímom, ktorý je vo forme.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.