Ansu Fati naďalej pokračuje v prepisovaní histórie. Len v sobotu sa stal najmladším strelcom v histórii reprezentácie Španielska, keď sa v drese La Roja presadil vo veku 17 rokov a 311 dní.

Luis Enrique dal mladíkovi šancu v zápase s Nemeckom, v ktorom nastúpil na druhý polčas. V nasledujúcom zápase proti Ukrajine už dostal príležitosť od úvodného hvizdu a predovšetkým v prvom dejstve si s obranou súpera robil, čo chcel. Fati sa v seniorskom futbale objavil pritom len pred rokom, keď ho z juvenil A vytiahol Ernesto Valverde. Vo veku 16 rokov a 304 dní sa dostal na streleckú listinu v zápase proti Osasune na El Sadar a stal sa najmladším strelcom Barcelony v La Lige.

Následne prelomil ďalší rekord - stal sa najmladším hráčom v lige, ktorý v jednom zápase strelil gól aj asistoval. Neskôr sa stal najmladším hráčom Barcelony, ktorý si zahral v zápase Ligy Majstrov. V zápase s Interom Miláno sa dokonca strelecky presadil a vo veku 17 rokov a 40 dní sa stal najmladším strelcom v tejto súťaži. Fati zároveň drží aj iný rekord - je najmladším hráčom, ktorý hral a skóroval na Camp Nou.

Pri pohľade na aktuálnu sezónu stojí pred Fatim náročná úloha zabojovať o miesto v zostave Barcelony. Konkurencia je veľmi tvrdá. Ronald Koeman má mladíka vo svojich plánoch, ale ten si musí vybojovať minúty na úkor takých útočníkov ako Messi, Griezmann, Dembélé, Coutinho či Pedri. Barcelona chce okrem toho kúpiť ešte jedného hrotového útočníka. Či už to bude Depay alebo Martínez, je zrejmé, že Fati to nebude mať jednoduché, no má talent na to, aby sa mu podarilo získať nejaké minúty.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

3 komentáre
2020-09-08 08:42:00
Ten by měl být jednoznačná volba č. 1 pro Koemana. I na úkor Griezmanna a další "es". Je mladý, rychlý, technicky skvěle vybavený, na svůj věk vyspělý a ví co s míčem. Dokáže neskutečný věci, když ho chvíli pozorujete. Tohle je pro mě jasný základ, ať bojují ostatní. On už dokázal, že na základ Barcelony má a nemusí vůbec nic už nikomu dokazovat. Téměř v každém zápase, do kterého nastoupil, zářil. A tihle mladí kluci potřebují jasný vzkaz od trenéra - Ano počítám s Tebou, ale makej dál, nepolevuj! Doufám, že Koeman bude mít koule na to, aby tohle udělal. Jestli chce novou Barcelonu, nový projekt, Fati by měl hrát KLÍČOVOU roli. Je to jasný nástupce Messiho.
Marian Premium
2020-09-08 09:06:29
Je brilantný, pôsobí krehko, ale vie sa presadiť driblingom, strieľa prekvapivo veľa gólov, je radosť mať takého odchovanca, prajem mu pevné zdravie a aby tento rok odohral mnoho zápasov.