Prinášame vám ranný prehľad španielskych športových novín. O čom píšu Mundo Deportivo, Sport, L'Esportiu, Marca a AS? Čítajte nižšie.

"Éric García: druhá ponuka" - Mundo Deportivo informuje, že Barcelona počas tohto týždňa predstaví druhú ponuku pre Manchester City po tom, čo prvá vo výške 10 miliónov eur nebola úspešná. Barcelona môže zaplatiť maximálne 15 miliónov eur, The Citizens očakávajú 18 miliónov. Ak nedôjde k dohode, obranca prestúpi do Barcelony na budúci rok zadarmo. Arturo Vidal je blízko k odchodu do Interu. Suarez svoj odchod pozastavil. Novinár katalánskeho denníka predstavil ako vyriešiť Zlatú loptu. Neymar obvinil Álvara Gonzáleza z rasizmu a môže byť suspendovaný na 4-7 zápasov. Denník píše o hernom štýle Barcelony vedenej Šarūnasom Jasikevičiusom.

"Prestup Lautara sa komplikuje" - Sport píše, Barcelona nechce uzatvoriť transfer do momentu uzatvorenia predaja hráčov. Agenti hráča zostávajú v Miláne, ale nedosiahli zníženie ceny hráča. Real a Manchester City číhajú pre prípad, ak by pokus Barcelony zlyhal. Memphis Depay, Antoine Griezmann a Ansu Fati sú taktiež možnosťami na post hrotového útočníka v Barcelone. Na vrchu titulky: Kylian Mbappé je hrozbou pre Edena Hazarda. Francúz môže nahradiť Belgičana v Reale Madrid. Vidal prestúpi z Barcelony do Interu. Miralem Pjanić bude predstavený dnes, hoci včera netrénoval s mužstvom. Denník píše o poslednom výbuchu Neymara v lige.

"Odpochoduje" - L'Esportiu uvádza, že dohoda medzi Interom a Vidalom je už skutočnosťou. Čiľan odíde z Barcelony po dvoch rokoch a včera už netrénoval. Transfer bol dohodnutý za symbolickú sumu + vyššie bonusy, pretože Blaugranas ušetrili na jeho plate. Denník ďalej píše, že predkladatelia návrhu na vyslovenie nedôvery sú rozdelení vo veci platnosti elektronického hlasovania. Neymar obvinil Álvara z rasizmu a obaja riskujú, že dostanú tvrdé sankcie. "Thiem je už medzi najlepšími" - tenista vyhral prvý Grand Slam po troch neúspešných finále. Mužstvá z ligy ACB začínajú počítať s ženským basketbalom.

"Prvý (a posledný) test" - Marca informuje, že Real bude čeliť Getafe bez akýchkoľvek posíl a s mnohými absenciami. Absencia Martína Ødegaarda ponechala Los Blancos bez nových tvári len 5 dní pred prvým zápasom s Realom Sociedad v La Lige. Káru potiahne opäť stará garda. Denník predstavil 26. edíciu "futbalovej biblie", čiže analýzu futbalového sveta s osobitným dôrazom na La Ligu a Ligu Iberdrola. "Lautaro Martínez zostáva" - Inter nepredá útočníka a ponúkol mu predĺženie spolupráce. "Nerešpektujem ťa, buď muž, rasista" - Marca cituje slová Neymara, ktoré smeroval Álvarovi. Gabriel Deck môže sprevádzať Facunda Campazza v NBA. City ponúkol 100 miliónov eur za Gimeneza, ale Atlético odmietol predávať a odkázal Angličanov na 120 miliónovú odstupnú klauzulu.

"Mbappé: Real je vo výhode" - AS menuje dôvody, ktoré približujú útočníka do Realu. Jeho obdiv k Zidanovi a šatňa zložená z mnohých francúzskych hráčov. Schopnosť Realu vyhrať Ligu Majstrov, čo je základom pre zisk Zlatej lopty a zároveň ekonomická situácia klubu, ktorý je schopný zaplatiť za transfer 120 až 150 miliónov eur. Denník píše, že Gareth Bale je pripravený odísť na hosťovanie do Manchestru City, ak nepríde o plat. Manchester City ponúkol 89 miliónov eur za Gimeneza, ale Atlético poukazuje na odstupnú klauzulu vo výške 120 miliónov eur. Ronald Koeman očakáva odchod ešte 11 hráčov + Artura Vidala. Klub musí predávať, aby kúpil stopéra a útočníka. Pablo Laso sa priblížil Ferrandizovi a Lolovi Sainzovi. S 20. titulmi na konte mu chýba 7 titulov na prvého a 2 tituly na druhého menovaného.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2020-09-15 13:47:35
Nebylo by lepší vzít příští rok Garciu zadarmo? Vždyť je to jenom jeden rok.